Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Geld 12 jan 2021

Wauw: zoveel verdienen de actrices van Sex and the City per aflevering van de reboot

Ein-de-lijk was daar maandag de verlossende bevestiging van niemand minder dan Sarah Jessica Parker aka Carrie Bradshaw herself: er komt een vervolg op Sex and the City. Naast Sarah Jessica Parker zullen Kristin Davis (Charlotte) en Cynthia Nixon (Miranda) terugkeren in de reboot, die And Just Like That zal gaan heten. Deze stap zal de actrices behoorlijk wat geld opleveren.

Bronnen vertellen aan verschillende Amerikaanse media dat de hoofdrolspelers 1 miljoen dollar (822.267 euro) per aflevering verdienen. En aangezien de drie ook nog eens uitvoerend producent zijn, zal het bij die ruim 8 ton per aflevering niet blijven.

Vervolg Sex and the City

SATC keert terug als een limited series op streamingdienst HBO Max. Dat houdt in dat er in eerste instantie ‘maar’ tien afleveringen van dertig minuten zullen uitkomen. Een snelle rekensom laat zien dat de actrices toch tien miljoen dollar binnen weten te slepen met het volgende hoofdstuk van Sex and the City.

De serie zal weer het leven van Carrie, Miranda en Charlotte gaan volgen in New York, maar dan in de 21e eeuw. Kim Cattrall, die in de originele serie de rol van Samantha op zich nam, zal niet te zien zijn in And Just Like That.

Als je de 1 miljoen dollar per aflevering voor de reboot al veel vindt, schrik je helemaal van het bedrag dat Sarah Jessica Parker voor de originele serie kreeg. De actrice verdiende met de eerste drie seizoenen van SATC maar liefst 50 miljoen dollar, en wist daarna zo goed te onderhandelen dat ze voor de resterende drie seizoenen 3.2 miljoen dollar per aflevering betaald kreeg.

We moeten trouwens nog even geduldig wachten tot we Carrie Bradshaw, Miranda Hobbs en Charlotte York Goldenblatt weer in New York zien rondlopen. Er is nog geen datum bekend waarop de serie in premiere gaat. De productie zal naar verwachting rond mei van start gaan.

Dit vind je misschien ook interessant: Dit verdienen Harry Potter-acteurs per Instagram post

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Wauw: zoveel verdienen de actrices van Sex and the City per aflevering van de reboot
Sluiten