De zakelijke voornemens van Merel van der Wouden: “Ik schrijf heel specifiek op welk leven ik wil bereiken”

Tijdens deze nieuwe rubriek in samenwerking met Hashtag Workmode, vragen we een aantal inspirerende vrouwelijke ondernemers die spreken op The Self-Made Summit naar hun zakelijke voornemens van 2020 en de grootste business les die ze vorig jaar hebben geleerd. Dit keer spreken we met onderhandelcoach Merel van der Wouden, die je op The Self-Made Summit meer leert verdienen.

Merel vertelt hoe ze haar doelen bereikt en hoe ze meer focus en structuur in haar werk heeft weten te krijgen.

Wie ben je en wat voor bedrijf heb je?

“Hi, ik ben Merel van der Wouden, 33 jaar, strategisch onderhandelcoach en wonend in Amsterdam als echte Rotterdamse. In 2018 startte ik mijn bedrijf Blackbird Negotiations vanuit Bali, Indonesië. Daarvoor had ik vier jaar in de corporate consultancy wereld in Toronto, Canada gewerkt.

Tijdens mijn consultancy jaren onderhandelde ik over diverse salarisverhogingen en een expatcontract.

“Je kunt me wakker maken voor een leuke onderhandeling.”

Onderhandelen is niets anders dan invloed uitoefenen om te krijgen wat je wilt!

Sinds twee jaar coach ik vrouwen om succesvol te onderhandelen over hun salaris of tarief. Inmiddels heb ik meer dan 150 vrouwen gecoacht die gemiddeld dertig procent meer verdienen. Gemiddeld is dat 9.000 euro per jaar!

Daarnaast spreek ik vaak tijdens seminars en events over onderhandelen en kun je mij volgen op Instagram waar ik als business influencer ook veel waarde deel.”

Fotograaf: Annebel Eppinga

Meer lessen en voornemens? De zakelijke voornemens voor 2020 van Yaela Raber: “Met alleen maar pushen, hosselen en rennen kom je er niet”

Bedenk je elk jaar doelen voor jezelf en je bedrijf?

“Jazeker! Elk jaar schrijf ik mijn persoonlijke- en mijn bedrijfsdoelen op. Hierin ben ik vrij specifiek. Ik schrijf op wat voor leven ik wil: waar ik woon, in wat voor huis, waar ik werk en met wie. Ik schrijf bijvoorbeeld ook op met welke klanten ik wil werken, op welke evenementen ik wil spreken en in welke media ik graag wil komen!

Daarnaast heb ik natuurlijk een omzetdoel en wil ik dat mijn klanten gemiddeld dertig procent meer verdienen als ze met mij hebben samengewerkt.”

Hoe zorg je dat je deze bereikt?

“Het is een mix tussen concrete doelen stellen, bepalen welke stappen ik moet nemen om daar te komen, en daarnaast het vertrouwen dat het naar mij komt. Naast een vrij analytische jurist ben ik tevens een spiritueel persoon.

Ik zoek bijvoorbeeld altijd de juiste balans. Na een drukke dag vol coaching of een sprekers event heb ik rust, natuur en meditatie nodig. Daarnaast werk ik met een prioriteiten planner en mag ik bijvoorbeeld maar twee koffiedates per week inplannen.”

Ook interessant: Manifesteren kun je leren – manifestatie coach Willemijn Welten vertelt hoe

Heb je je doelen van vorig jaar bereikt?

“Bijna allemaal, zelfs bijvoorbeeld mijn doel om bij TEDx te spreken. Afgelopen jaar zat ik namelijk bij de 25 startups die hun bedrijf mochten pitchen voor een jury tijdens TEDxAmsterdamWomen. Dat was een geweldige ervaring en daar heb ik veel van geleerd.”

Wat is de grootste business les die je vorig jaar hebt geleerd?

“Meer focus!

“Vorig jaar werd ik soms geleefd door mijn e-mail en zakelijke koffiedates.”

Daarnaast heb ik afgelopen zomer een NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en high performance coach in handen genomen en hier heb ik veel van geleerd ook wat betreft structuur en prioriteiten.

Ook ben ik vijf weken naar Nepal gegaan om meer tot mezelf te komen, te mediteren, blokkades te doorbreken en yoga te doen. Tijdens deze reis raakte ik in gesprek met een monnik uit NYC.

Hij vroeg of ik voor een groep jonge meisjes wilde spreken over grenzen aangeven en nee zeggen (onderdelen van onderhandelen) tijdens een event van de Verenigde Naties (Girl Up Kathmandu). Dit was geweldig en deed mij beseffen dat ik nog meer aan giving back wil doen.”

Wat zijn je zakelijke voornemens voor 2020?

“Meer spreken, meer focus maar ook meer flow, meer structuur en systemen, omzetdoelen strategisch behalen, meer uitbesteden en actieve sales. Daarnaast heb ik weer een VA in dienst genomen om mij te ondersteunen en ben ik in gesprek met een talent manager die zich actief zal inzetten voor mijn business influencer samenwerkingen.

De afgelopen twee jaar heb ik nooit actieve sales gedaan, maar dat is natuurlijk niet de manier om te blijven groeien. Naast een mooie omzet betekent groei ook meer vrouwen helpen!

Ten slotte wil ik elke dag met plezier aan mijn business werken.”

Merel van der Wouden spreekt op 23 april op The Self-Made Summit, hét business event voor ambitieuze vrouwen op zoek naar zakelijke groei, persoonlijke ontwikkeling en inspiratie, georganiseerd door Hashtag Workmode.  Daar deelt ze al haar onderhandeltips en -tricks en leert ze je hoe jij ook dertig procent meer kan verdienen.

Kijk voor meer informatie over het event en de andere sprekers op de website van The Self-Made Summit.

Dit vind je misschien ook interessant: In gesprek met nieuwe co-founder Stephanie Knoors (29) over The Self-Made Summit 2020

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
De zakelijke voornemens van Merel van der Wouden: “Ik schrijf heel specifiek op welk leven ik wil bereiken”
Sluiten