De zakelijke voornemens voor 2020 van Yaela Raber: “Met alleen maar pushen, hosselen en rennen kom je er niet”

Tijdens deze nieuwe rubriek in samenwerking met Hashtag Workmode, vragen we een aantal inspirerende vrouwelijke ondernemers die spreken op The Self-Made Summit naar hun zakelijke voornemens van 2020 en de grootste business les die ze vorig jaar hebben geleerd. We trappen af met onderneemster Yaela Raber die op The Self-Made Summit vertelt hoe je je business een succes maakt, zonder jezelf daarbij te verliezen.

Yaela heeft vorig jaar haar multi-million dollar business verkocht en is nu een business en coaching platform gestart.

Hi Yaela, vertel: wie ben je en wat voor bedrijf heb je?

“Hi! Ik ben dus Yaela, 36 jaar en mama van twee waanzinnig leuke kids van 9 en 11 jaar, maar oké, misschien ben ik een beetje bevooroordeeld! Oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam, maar inmiddels woon ik al 3,5 jaar in Auckland, Nieuw Zeeland.

Ik verkocht vorig jaar mijn eerste bedrijf; een marketing & PR bureau wat in 7 jaar uitgroeide van een side hustle aan de keukentafel tot een multi-national, multi-million dollar business.

Deze ervaring bracht me ver, maar ook ver weg van mezelf. Met dat in gedachten ben ik THE C.E.OHM gestart, een business & succes coaching platform waarmee ik ondernemers help in wat ik noem ‘going big AND going home‘ Dus ongegeneerd ambitieus zijn én nul compromissen maken als het gaat om je quality of life. Grote resultaten en impact behalen met je bedrijf én even groots leven.

Dat doe ik op allerlei manieren. Van 1-op-1 online coaching, tot online workshops. Van spreken op gave events zoals The Self-Made Summit tot werken aan een eigen podcast en boek.”

Yaela Raber
Bron: Yaela Raber/Lolamedia

Bedenk je elk jaar doelen voor jezelf en je bedrijf?

“Zeker, maar mijn doelen zijn wel altijd een beetje onconventioneel. Ik heb toevallig net een hele online workshop over het bewust creëeren van je visie, doelen en daarmee ook je businessplan gelanceerd. Een echte gamechanger!

Ik stel doelen aan de hand van een visie. Niet alleen voor mijn bedrijven maar juist ook vanuit mezelf. Vanuit wat ik wil ervaren, voelen, zijn. Daarmee garandeer je dat je doel altijd bijdragen aan je quality of life in plaats van dat we allemaal als gekken achter iets ongrijpbaars aanhollen.

Op het moment dat je je eigen definitie van succes durft na te streven, heb je eigenlijk al gewonnen en zijn de concrete doelen behalen opeens een bonus.”

Hoe zorg je dat je deze bereikt?

“Ik hanteer een ‘inside-out‘ methode als het gaat om doelen. Dus ik begin met mezelf ‘wat wil ik voelen, ervaren en zijn dit jaar?’ Vervolgens kijk ik naar mijn doelen en veranker ik ze door heel duidelijk te maken waar het me eigenlijk om gaat. Ik bedoel, die auto of die reis of dat specifieke bedrag op mijn bankrekening betekent an sich niets.

Ik stel dan ook altijd de vraag, wat is de échte behoefte erachter? Wat geeft het me op een dieper niveau? Is het vrijheid? Geluk? Stabiliteit? De laatste stap is deze doelen opbreken in kleine behapbare stukjes en inplannen. Daarnaast is doorlopend evalueren en reflecteren ook key!”

Heb je je doelen van vorig jaar bereikt?

“Ja en nee. Ja in de zin dat ik mijn doelen voor het eind van het jaar heb behaald. Nee in de zin dat ik deze vorig jaar halverwege volledig heb bijgesteld. Soms heeft het leven even wat andere plannen met je dan je zelf had bedacht. Door persoonlijke omstandigheden was ik een groot deel van 2019 ‘van de kaart’.

De oude Yaela had hier koste van het kost doorheen gepusht. Maar dat is niet houdbaar en daar komt precies dat go big AND go home terug. Door die stap – of zeg maar gerust stappen – terug te nemen, kon ik uiteindelijk veel meer bereiken dan door enkel hustle en kon ik alsnog mijn doelen aftikken.”

Yaela Raber
Bron: Yaela Raber/Lolamedia

Wat is de grootste business les die je vorig jaar hebt geleerd?

“De kracht van FLUSTLE. Oké, dit is een zelfbedacht woord maar omschrijft het perfect. Flustle is de sweet spot tussen flow en hustle. De perfecte balans tussen loslaten, vertrouwen, en actie en plannen.

Als je alleen met de flow meegaat en zelf geen actie of sturing onderneemt, gebeurt er bar weinig. Maar als je alleen maar aan het pushen, hosselen en rennen bent, kom je op het eerste oog misschien wel ver, maar bereik je onvermijdelijk een plateau, zo niet een volledige crash.”

Wat zijn je zakelijke voornemens voor 2020?

“Door de verkoop van mijn vorige zaak en een scheiding vorig jaar, moest ik opeens helemaal van scratch beginnen. Alles wat ik dacht dat de basis pilaren van mijn leven en identiteit waren, was in een kwestie van maanden foetsie.

Mijn 2020 voornemen is dan ook ‘bouwen en vertrouwen’. Bouwen aan een stabiele basis met diverse omzetstromen. En vertrouwen in mezelf maar vooral ook in een meer mindful manier van business doen. I’m going big AND going home!

Yaela Raber spreekt op 23 april op The Self-Made Summit, hét business event voor ambitieuze vrouwen op zoek naar zakelijke groei, persoonlijke ontwikkeling en inspiratie, georganiseerd door Hashtag Workmode.  Daar leert ze je hoe je negatieve ervaringen in nieuwe successen kan omzetten en hoe je schaamteloos ambitieus kan zijn, zonder in te hoeven leveren op je persoonlijke leven.

Kijk voor meer informatie over het event en de andere sprekers op de website van The Self-Made Summit.

Dit vind je misschien ook interessant: In gesprek met nieuwe co-founder Stephanie Knoors (29) over The Self-Made Summit 2020

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
De zakelijke voornemens voor 2020 van Yaela Raber: “Met alleen maar pushen, hosselen en rennen kom je er niet”
Sluiten