Feedback eng en negatief? In de nieuwste WorkJuice Podcast rekenen we af met dat vooroordeel

Feedback: voor de meesten van ons niet het leukste onderdeel van onze baan. Of het nou om feedback geven of ontvangen gaat, we vinden het vaak maar eng en ongemakkelijk. Zonde, want het is juist zo belangrijk. Zonder feedback kun je ook niet groeien!

In de nieuwste WorkJuice Podcast rekenen we voorgoed af met het vooroordeel dat feedback negatief en eng is. Hiervoor nodigden we trainer Axelle de Roy uit in de podcast studio.

Feedback laagdrempelig en leuk maken

Axelle de Roy schreef meerdere boeken over het onderwerp en ontwikkelde feedback chocolade en feedback kaarten om het vragen ervan laagdrempeliger én leuker te maken. Als iemand onze mindset erover kan veranderen, is het dus Axelle wel.

Waarom is feedback vragen zo belangrijk? Waarom vinden mensen het nou zo lastig? Hoe ga je om met negatieve opmerkingen, waar je het misschien zelfs niet mee eens bent? Hoe kan je zelf het beste feedback geven? En hoe ga je het als een cadeautje zien?

WorkJuice Podcast

In de WorkJuice Podcast hebben Sharon en ik het over uiteenlopende werkgerelateerde zaken die ons allemaal bezig houden. Of je nou ondernemer bent of een nine to five job hebt. Net bent afgestudeerd of al een oude rot in het vak bent.

In de eerste aflevering vroegen we stress en burn-out expert Fleur Brunninkhuis het hemd van het lijf. In de tweede leerden we met YouTuber Marije van der Made waarom het zo belangrijk is om uit je comfort zone te stappen. En vorige maand leerden we onderhandelen wat we waard zijn met onderhandelcoach Merel van der Wouden.

Dit keer is het de beurt aan Axelle. Wedden dat je na het luisteren van deze podcast opeens heel erg zin krijgt om feedback te gaan vragen? Ja, echt!

Benieuwd geworden? De aflevering met Axelle de Roy over feedback is nu te beluisteren via Spotify en iTunes!

Klaar met luisteren?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Feedback eng en negatief? In de nieuwste WorkJuice Podcast rekenen we af met dat vooroordeel
Sluiten