Hoe creëer je nieuwe kansen voor jezelf? De WorkJuice Podcast met Diede Joosten

Er zijn van die mensen die altijd wel met iets nieuws bezig zijn. Het is bijna jaloersmakend om te zien dat zij nieuwe kansen zien en grijpen of zelf creëren en ook echt waarmaken. ‘Not your average fitness coach‘ Diede Joosten is zo iemand. Ze begon op 20-jarige met coachen en heeft 3 jaar later 55.000 volgers op Instagram en een online fitness community voor vrouwen opgezet.

In de nieuwste WorkJuice Podcast bellen we daarom met Diede om haar alles te vragen over haar mindset en het creëren van nieuwe kansen.

Uit je comfort zone stappen

Nieuwe kansen creëren en uit je comfort zone stappen gaan hand in hand. Het is dan ook helemaal haar ding, aldus Diede. Maar ja, voor de meesten onder ons is dat makkelijker gezegd dan gedaan. In de podcast deelt Diede daarom haar geheim om vaker uit haar comfort zone te stappen. Dat heeft alles te maken met later trots kunnen terugkijken op het leven dat je hebt geleid, in plaats van ‘Had ik maar’s…’.

En eerlijk is eerlijk: dat uit je comfort zone stappen is vaak ook maar een vaag begrip. We weten allemaal dat je het zou moeten doen. Maar wanneer doe je dat? En hoe? Diede geeft in de podcast daarom één concrete tip waar werkelijk iedereen wat aan heeft en die je deze zomer nog kunt uitvoeren.

Positieve mindset

Wie Diede volgt op social media of één keer met haar heeft gepraat, weet meteen dat ze een ongelofelijke positieve mindset heeft. Natuurlijk heeft ze ook de nodige tegenslagen gekend (“Wie niet?”, aldus Diede), maar ze kiest ervoor om dit te zien als leermomenten. Volgens haar zijn de mooiste momenten in het leven vaak juist ook heel zwaar.

Deze positieve mindset heeft ze niet altijd gehad. In de podcast deelt ze hoe ze deze mindset heeft ontwikkeld.

Social media

Ook praten we met Diede over social media. De afgelopen tijd is ze flink gegroeid op Instagram en tegenwoordig heeft ze maar liefst 55.000 volgers. Naar eigen zeggen komt dit vooral omdat ze het aantal likes op foto’s heeft losgelaten. Maar hoe doe je dat?

Een groot verschil tussen Diede en andere influencers (al ziet ze zichzelf niet zo), is dat ze echt naar haar doelgroep luistert. Dat zorgt er niet alleen voor dat ze groeit op social media, maar de behoeftes van je doelgroep kennen helpt je ook weer nieuwe kansen zien.

Benieuwd naar alle tips die Diede op deze drie onderwerpen geeft? Luister dan de nieuwste WorkJuice Podcast via jouw favoriete podcast app.

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Hoe creëer je nieuwe kansen voor jezelf? De WorkJuice Podcast met Diede Joosten
Sluiten