Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 5 mrt 2021

De WorkJuice Podcast met Alex Malone: over de Helweek, remote werken en je werkdag optimaliseren

Als je WorkJuice vaker leest of op Instagram volgt, kun je het bijna niet gemist hebben: van 15 tot en met 21 februari deden Lisanne en ik de Helweek. Een week waarin je onder andere elke dag om vijf uur opstaat, een uur lang sport en aan je persoonlijke groei werkt. Reden om dit keer Alex Malone in de podcast uit te nodigen. Deze ondernemer kunnen we namelijk met recht een Helweek-expert noemen.

Alex deed zelf twee keer de Helweek, voordat ze besloot het concept naar het volgende level te tillen en zelf Helweken te gaan organiseren. In de podcast praten we niet alleen over wat de Helweek je kan brengen, maar gaan we ook dieper in op remote werken en je werkdag optimaliseren.

Helweek from Home

Alex is ambassadeur van de remote revolutie en belt dan ook in vanuit Ibiza. Ze woont en werkt op dit moment vanuit haar busje. De Helweek is volgens haar de ideale manier om meer balans, focus en productiviteit te krijgen.

Normaal gesproken organiseert ze met Meetings In The Sun een fysieke Helweek met een groep mensen, maar vanwege de lockdown was dit niet meer mogelijk. Zo kwam Alex op het idee om de Helweek from Home te organiseren, waarin mensen vanuit huis hun leven op z’n kop kunnen zetten en tot levensveranderende inzichten kunnen komen. Aan de eerste editie from Home deden 240 mensen mee.

Doe mee aan de Helweek from Home voor meer balans en energie tijdens het thuiswerken

Het waren de negatieve berichten over thuiswerken tijdens de pandemie die Alex de prikkel gaven om de Helweek from Home te organiseren. “Ik vond het zo frustrerend”, vertelt ze in de podcast. “Ik dacht: deze nadelen hoeven er niet te zijn, ik heb het antwoord!”

Werkdag optimaliseren

Tijdens de Helweek leer je onder andere je werkdag te optimaliseren en te ontdekken wanneer je het meest productief bent. “Het is gek dat je per se van 9 tot 5 achter je laptop moet zitten”, zegt Alex. “Terwijl het eigenlijk zou moeten gaan om output. We werken in een ouderwets systeem dat is ontstaan in de tijd dat we nog in fabrieken werkten.”

Toen was het logisch dat je een aantal uur per dag en per week aanwezig moest zijn, want dan was de output ook hoger. Inmiddels zegt het bij veel beroepen niet veel over je output als je tussen 9 en 5 aanwezig bent. Soms krijg je op een later moment meer gedaan in een half uur, waar je tussen 9 en 5 veel langer mee bezig bent.

Het zou ook kunnen dat jij wel het beste werkt tussen 9 en 5 op een kantoor, zegt Alex. “Remote werken wordt vaak in verband gebracht met digital nomads, maar voor mij gaat het om de vrijheid om te kiezen waar en wanneer je wilt werken. Dat kan dus ook betekenen dat je op kantoor werkt, als dat een bewuste keuze is en het beste voor jou werkt.”

Toch wil ze benadrukken dat je er alleen door te experimenteren en testen achterkomt hoe jij het lekkerste werkt.

WorkJuice Podcast met Alex Malone

Nieuwsgierig geworden naar de Helweek en de visie van Alex Malone op remote werken? Want is werken waar en wanneer je wilt bijvoorbeeld ook realistisch met een baan in loondienst? De nieuwste WorkJuice Podcast is nu te beluisteren via je favoriete podcast app.

Lees ook:

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
De WorkJuice Podcast met Alex Malone: over de Helweek, remote werken en je werkdag optimaliseren
Sluiten