Tessa Ham
Tessa Ham Mindset 21 feb 2020

WorkJuice boekenclub: deze boeken zijn het lezen waard in februari

Op de WorkJuice redactie zijn we dol op inspirerende boeken die ons verder helpen. Maar er is zoveel aanbod dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom selecteren we elke maand drie boeken die volgens ons zeker niet op je leeslijst kunnen ontbreken.

Deze maand leren we hoe we op de mooiste plekken op de wereld kunnen werken, hoe we meer kunnen leven als een luiaard en dat beleggen niet zo ingewikkeld is als het misschien lijkt.

Work Hard Travel Harder

Als digital nomad kun je overal ter wereld werken, of dat nou op een tropisch eiland of in een geweldige wereldstad is. In Work Hard Travel Harder rekent parttime digital nomad Suzanne van Duijn af met alle excuusjes waarom locatie-onafhankelijk werken voor jou niet mogelijk zou zijn. Het boek staat vol met praktische tips. Hoe kom je aan klanten in het buitenland? Word je niet eenzaam op reis? Hoe blijf je productief op zo’n mooie plek?

Toch zijn wij vooral fan van Work Hard Travel Harder, omdat er ook veel inspirerende interviews in het boek zijn te vinden. De verhalen van mensen die locatie onafhankelijk werken, inspireren je om zelf ook die knoop door te hakken. Ook fijn zijn de destination guides, waardoor je meteen een hoop bestemmingen aan je lijstje kunt toevoegen.

Prijs: €20,-
Winkel: Paagman of een andere boekhandel

Leef als een luiaard

Gedraag je meer als een luiaard, klinkt ons als muziek in de oren in deze maatschappij waar iedereen het maar ‘druk, druk, druk’ heeft. Het is bijna een doodzonde als je ook maar lui líjkt, schrijft Jennifer McCartney terecht in Leef als een luiaard. Het fijne kleine boekje is een ode aan een rustiger, meer mindful leven. Want aan rustiger aan doen, zitten tal van voordelen: van minder stress tot gelukkiger zijn.

In Leef als een luiaard krijg je advies over slaap (wat beter voor je is dan om 6 uur ‘s ochtends hardlopen), eten en bewegen (luiaards zijn tenslotte de uitvinders van slowfood en yoga), werk (wist je dat luie mensen hogere iq’s hebben?) en liefde (wees geduldig). Fijne tegenhanger van veel andere managementboeken die we lezen. De waarheid is natuurlijk ook dat je voldoende rust nodig hebt om je doelen te behalen!

Prijs: €12,50
Winkel: Paagman of een andere boekhandel

Blondjes beleggen beter

Wist je dat vrouwen beter zijn in beleggen dan mannen? En dat je helemaal niet heel veel kennis en geld nodig hebt om te beleggen? We lezen het in Blondjes beleggen beter, geschreven door financieel journaliste Janneke Willemse, die binnenkort ook te gast is in de WorkJuice Podcast!

In het boek vertelt Janneke hoe je in 7 stappen simpel en succesvol kan beleggen. Maak je niet druk dat het boek door het onderwerp saai of ingewikkeld gaat zijn. Doordat Janneke op een luchtige en leuke manier schrijft, blijft het altijd boeiend. Ook vertelt ze haar persoonlijke verhaal, waaronder hoe ze in 4,5 jaar tijd het vermogen van haar aandelen wist te verdubbelen!

Prijs: €20,-
Winkel: Paagman of een andere boekhandel

Nog meer leestips nodig? Bekijk dan ook de WorkJuice boekenclub van januari.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
WorkJuice boekenclub: deze boeken zijn het lezen waard in februari
Sluiten