Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Thuis 1 februari 2019

Hè wat? Het is vandaag Working Naked Day

Ja, ja, je leest die titel goed. Het is vandaag echt Working Naked Day, so take of all your clothes! Maar ho, voordat je een sprintje naar de wc van jouw kantoorgebouw trekt en naakt weer naar buiten komt: deze ‘feestdag’ is speciaal in het leven geroepen voor thuiswerkers.

Van abrikozendag en badeenddag tot warme truiendag en drink wijn dag. Tegenwoordig is elke dag van het jaar wel uitgeroepen tot een speciale feestdag. Toch trok Working Naked Day, wat het vandaag is, onze aandacht. Waar komt deze dag vandaan?

Het ontstaan van Working Naked Day

De Amerikaanse Lisa Kanarek richtte deze dag acht jaar geleden op. Toen ze twintig jaar geleden ontslag nam van haar kantoorbaan om thuis te gaan werken, waren het andere tijden en was het nog helemaal niet normaal. Ze hield zelfs voor een lange tijd geheim dat ze thuis werkte, omdat ze bang was dat ze niet serieus genomen werd.

In 2010 bedacht ze ‘Working Naked Day’. Want volgens haar staat thuiswerken gelijk aan de ultieme vrijheid en mag dat best gevierd worden. Tja, ze heeft wel gelijk. Als je je gordijnen dichtdoet, maakt het niemand wat uit dat jij als thuiswerker vandaag in je blote kont werkt.

Nadenken over thuiswerken

Volgens Lisa zorgt deze dag er ook voor dat werknemers gaan nadenken om ook de stap te maken om (af en toe) te gaan thuiswerken. Dat is niet eens een heel gek idee, want er zijn nog 6 andere grote voordelen aan thuiswerken. Zo zijn thuiswerkers bijvoorbeeld productiever, gemotiveerder en melden ze zich minder snel ziek.

Lees ook: De 6 grote voordelen van thuiswerken

Wij zijn helemaal vóór het vieren van de vrijheid van thuiswerkers, maar stellen voor deze dag volgend jaar naar de zomer te verplaatsen. Koude voeten wil niemand, maar alleen maar sokken aan is niet zo’n charmant gezicht voor de pakketbezorger die een pakketje komt afleveren.

Meer lezen over thuiswerken

Like the smell of fresh juice in the morning? Meld je aan voor onze wake-up letter

* indicates required


Reageer op artikel:
Hè wat? Het is vandaag Working Naked Day
Sluiten