Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Op de werkvloer 3 jan 2019

Waarom iedereen een work wife nodig heeft

Shit! Je hebt je verslapen, je auto wil niet starten en de trein? Ho maar. Je komt met geen mogelijkheid meer op tijd op je werk. En dat uitgerekend vandaag. De dag waarop je die belangrijke meeting hebt met je baas. Verslagen storm je midden in de vergadering binnen en kijk je om je heen. Alle ogen zijn op jou gericht. Op zo’n moment is het heel lekker als er iemand is die jou steunt. Zo’n persoon noemen we ook wel een work wife.

Een work wife, wat is dat eigenlijk?

Heb je geen idee waar we het nou eigenlijk over hebben? Met een work wife bedoelen we eigenlijk niks anders dan een collega met wie je een speciale band hebt. Iemand bij wie je terecht kunt voor advies en iemand die het werk een stuk leuker voor je maakt. Iemand waar je comfortabel bij voelt en met wie je goed kunt samenwerken. Als je het naar je zin hebt op werk en minder gestrest bent, ga je het beter op werk doen. Wat dan weer kan leiden tot eventuele promoties.

“Een work wife is iemand wiens vriendschap je toch zou koesteren, maar ook de enige reden waarom je op de slechtste dagen je werk niet haat, en een groot deel van de reden waarom je je werk graag doet met de beste.”

Vrienden op werk hebben maakt je gezonder én productiever

Drie redenen waarom je een work wife nodig hebt!

Een work wife is iemand die die ellendige klusjes toch iets minder ellendig maakt. Iemand met wie je kunt lachen en bij wie je terecht kunt voor advies. Als dit nog niet genoeg redenen waren om een work wife te zoeken, dan zullen deze drie redenen je wellicht overhalen om dat toch wel te doen.

Jullie steunen elkaar

En dit in zoveel meer aspecten als dat je misschien denkt. Stel dat je bijvoorbeeld een geweldig idee hebt voor het bedrijf. Je pitcht het idee voor je baas en als ondersteuning benoemt je work wife hoe goed dat wel niet zou werken. En natuurlijk doet jij hetzelfde bij hem/haar.

Waarom vrouwen elkaar moeten steunen in plaats van te concurreren

Luister naar elkaar

Dagen op kantoor (of eigenlijk gewoon werkdagen op welke plek dan ook) kunnen soms behoorlijk frustrerend zijn. Dan wordt het allemaal gewoon even te veel. Zie je dit gebeuren bij je work wife? Neem hem/haar mee naar bijvoorbeeld het koffiezaakje op de hoek zodat hij/zij z’n hart eventjes kan luchten.

Ze waarderen je voor wie je bent

Tijdens je uren op kantoor kan het soms lastig zijn om je echte ik te laten zien. En daarom is het juist zo fijn als er iemand op je werk is bij wie je wel echt honderd procent jezelf kunt zijn. Nee, we bedoelen niet dat je niet jezelf kunt of moet zijn op werk, juist niet. Maar vaak moet je wel professioneel gedragen (logisch). Bij je work wife is dat anders en kan je een beetje stoom afblazen.

Maar hoe vind je dan zo’n work wife?

Oké, je bent overtuigd. Maar hoe vind je dan een work wife? Het is belangrijk om iemand in je omgeving te vinden die op ongeveer hetzelfde werkniveau zit. Vraag hem of haar een keertje of ze tijdens de lunch willen brainstormen voor die meeting van morgen. Dat is iets waar jullie allebei iets aan hebben. Gaat dit allemaal goed? Dan kun je vanzelf vragen om een grotere gunst.

Sidenote: ondanks dat jij en je work wife goed bij elkaar passen is het wel belangrijk om te beseffen dat het niet alleen om jullie draait. Het is belangrijk dat jullie de anderen op werk niet gaan negeren. Het is fijn om iemand te hebben waar je altijd terecht kunt, maar het is net zo fijn om alleen maar vrienden op de werkvloer te hebben, toch?

Ook interessant

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Waarom iedereen een work wife nodig heeft
Sluiten