Deze populaire bar in Amsterdam wordt ’s ochtends omgetoverd tot werkplek

Work in Progress ligt aan het drukke Leidseplein in het centrum van Amsterdam. En dat is niet zomaar, in de avonduren is de werkplek namelijk een bar, de populaire Kopstootbar. Voordeel: krijg je eind van middag zin in een glaasje wijn na een harde dag werken en vergaderen, dan ben je hier dus aan het goede adres.

Gelukkig merk je van de toeristen, trams en bussen voor de deur binnen niets. En dat is maar goed ook, want het is een fijne en centrale plek om te werken, netwerken én te lunchen.

open werkplek

Van bar naar werkplek

Dat de plek ’s nachts één van de populairste en drukste bars in Amsterdam is, merk je ’s ochtends gek genoeg niets van. Direct na sluitingstijd wordt het pand dan ook grondig schoongemaakt door het personeel én een schoonmaakploeg. Hoe bedoel je handig gebruik maken van één ruimte?

Hoewel iedereen welkom is voor een koffie of een heerlijke lunch, is Work In Progress (WIP) vooral handig voor freelancers, zpp’ers en wie er ook maar een flexibele, gratis werkplek nodig heeft.

Your Coffee in Hilversum: gezellig werken in een hippe, drukke koffietent

Tosti’s en ontbijt

’s Ochtends kun je bij WIP terecht voor ontbijt met onder andere croissants met boter en jam (€2,50) en acaibowls (€8,50,-). Als lunch kies je uit vijf soorten rijkelijk belegde tosti’s. Bijvoorbeeld de WIP classic (€5,-) met ham, cheddar, rode uit én een triple cheese tosti met drie soorten kaas (€5,-). Yummy! Zin in een snack? Dan bestel je bijvoorbeeld bitterballen of nacho’s.

Tafeltjes in bar

‘Not your average 9 to 5 workspace’ 

Dat Work In Progress geen standaard werkplek is, blijkt dus wel. Op de begane grond vind je de bar en de werkplekken die bedoeld zijn voor groepjes of voor mensen die komen voor vergaderingen of willen overleggen.

Via de wenteltrap kom je op de eerste verdieping waar tal van tafeltjes verdeeld over de open ruimte staan. Met een donkere muur, een boel planten en een chesterfield bank voldoet WIP aan de eisen van een heuse hipsterproof-werkplek. En mocht je op een gegeven moment je laptop zat zijn, dan loop je de trap af naar beneden en ben je welkom om te blijven zitten tot WIP na 17:00 uur terug wordt omgetoverd tot de Kopstootbar.

Work In Progress is zes dagen in de week open.
Maandag tot vrijdag: 10.00u tot 17.00u.
Zaterdag: 11.00 tot 17.00u.

Adres van Work In Progress
Marnixstraat 429
1017 PK, Amsterdam

Benieuwd naar meer fijne werkplekken in Amsterdam?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Deze populaire bar in Amsterdam wordt ’s ochtends omgetoverd tot werkplek
Sluiten