Wonen en werken op Ibiza? Dit moet je weten

Zie jij het wel zitten om (een tijdje) te wonen en werken op Ibiza? Wij begrijpen je helemaal: na werktijd wandelen door de pittoreske straatjes, uitgaan in de vele clubs en luieren op de adembenemende stranden. Het Spaanse eiland heeft het allemaal! Wij zochten uit wat je allemaal moet regelen en weten voordat je je koffers pakt.

Moet je veel regelen?

We beginnen met het goede nieuws: om te wonen en werken op Ibiza hoef je niet veel te regelen. Je kunt er gewoon gaan wonen, omdat Ibiza onderdeel van de EU is. Natuurlijk moet je je dan wel inschrijven in Spanje. Dit kan even duren, dus blijf ingeschreven in Nederland tot dit geregeld is.

Ook interessant: Jon verhuisde naar Barcelona en startte haar eigen bedrijf: “Luister niet naar je verstand, maar naar je intuïtie”

Hoe duur is het leven op Ibiza?

We gaan het niet mooier maken dan het is: het leven op Ibiza is duur. Alhoewel je jouw boodschappen voor ongeveer hetzelfde bedrag kunt doen, is het de huur op Ibiza die je misschien de das om doet. Het is moeilijk om een huis te vinden waar je minder dan 1.000 euro per maand voor moet neerleggen.

Kun je makkelijk een huis vinden op Ibiza?

Begin op tijd met zoeken, want huizen zijn schaars. Je vindt een huis vaak via-via. Ben je niet zo lucky? Schakel dan een makelaar in of zoek op websites als Idealist, Milanuncios en Fotocasa. Ook een goede tip is om je aan te melden bij Facebookgroepen, waar ook huizen voorbij komen! Voorbeelden hiervan zijn: Nederlanders op Ibiza, Ibiza houses en Ibiza Workers 2019.

Good to know: de huizenprijzen zijn in het noorden van het eiland zo’n zestig procent (!) lager dan rond Ibiza-stad en het westen.

Ook interessant: Dit is hoe mensen die in het buitenland hebben gewoond verschillen van anderen

Zijn er veel vacatures op Ibiza?

In het zomerseizoen is werken op Ibiza geen probleem. Er zijn dan genoeg vacatures. In de rest van de seizoenen is dit een ander verhaal. Ook moet je er rekening mee houden dat het in de zomer aanpoten is. Door de drukte met toeristen werk je algauw zes of zeven dagen per week en twaalf uur per dag.

Good to know: zeker als je van plan bent buiten het zomerseizoen op Ibiza te blijven, is het handig als je een woordje Spaans spreekt! De lokale bevolking is namelijk geen held in het Engels.

Nu klinkt bovenstaande tekst misschien een beetje negatief, maar we vinden het altijd belangrijk om een realistisch beeld te schetsen. Vergeet niet dat als je ervoor kiest om te gaan, het sowieso een geweldige ervaring wordt die je nooit meer zal vergeten. Er mogen dan nadelen zitten aan werken op Ibiza, er zijn natuurlijk ook een hoop voordelen. Alleen de zon en de zee zijn al redenen om nú je koffers te pakken.

Toch liever een andere bestemming?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Wonen en werken op Ibiza? Dit moet je weten
Sluiten