Tessa Ham
Tessa Ham Werkplekken 14 apr 2021

Via het platform Wise boek je binnenkort een inspirerende werkplek in de horeca

Remote werken is here to stay. De coronacrisis heeft de ontwikkeling naar flexwerken in een stroomversnelling gezet. De kans is groot dat jij in de toekomst twee werkplekken hebt: thuis en op kantoor. Als het aan Roos Zondervan en Florien Smits ligt, komt daar nog een derde plek bij: de horeca. Met hun platform en app Wise maken ze je dat zo makkelijk mogelijk.

Wise is het eerste platform dat het zoeken naar en boeken van inspirerende werkplekken in de horeca mogelijk maakt.

Het idee achter Wise

Op de WorkJuice-redactie ruilden we voor de coronacrisis al weleens een dagje op kantoor om voor een dagje flexwerken in een leuke horecazaak. Zo’n verandering van omgeving doet wonderen voor je creativiteit en haalt je uit de sleur van je werkweken. Maar eerlijk is eerlijk: tijdens zo’n dagje flexwerken werkte de WiFi niet altijd mee en het is ons meer dan eens overkomen dat het snoer van de oplader nét niet lang genoeg was om bij het stopcontact te komen.

Toen Roos Zondervan en Florien Smits elkaar spraken in een lunchzaak tijdens een werksessie, kwamen ze erachter dat ze beiden tegen dezelfde problemen aanliepen. Niet alleen de problemen die we hierboven beschreven, maar Roos en Florien bleven bijvoorbeeld ook uit schuldgevoel maar consumeren.

Florien en Roos van Wise
Bron: Wise

De voordelen van flexwerken

De twee besloten samen hun probleem op te lossen door de hospitality en coworking met elkaar te verbinden, twee sectoren waarin ze allebei tien jaar ervaring hebben. Ze bedachten het concept Wise, een platform waarop thuiswerkers, freelancers en flexwerkers een inspirerende horecawerkplek kunnen zoeken en boeken. Wij zijn nu al fan, want een verandering van omgeving zorgt niet alleen voor creativiteit. Ook de productiviteit krijgt een boost. Bovendien blijkt dat meer flexibiliteit en autonomie in directe verbinding staat met een betere mentale gezondheid.

Wanneer de WiFi dan ook nog eens als een zonnetje werkt, er voldoende stroompunten zijn en de heerlijke koffie bij de prijs van je werkplek is inbegrepen, zien wij geen reden meer om niét in een horecazaak aan te schuiven en aan de slag te gaan.

Wise wil gaan samenwerken met honderden gastvrije locaties verspreid door de Randstad. Verschillende bekende horecazaken uit grote steden hebben zich al aangesloten bij het platform. Onder andere Teds, Weena, Mooie Boules, Anne & Max en Yoghurt Barn doen mee.

Via de app kunnen gebruikers als de horeca weer open mag (en mits er genoeg plek is), straks snel en gemakkelijk een werkplek tegen een vast uurtarief zoeken en reserveren. Zo ben je er altijd zeker van dat er een plekje voor je vrij is als je aankomt.

Kijk voor meer informatie op de website van Wise en houd hun Instagram-kanaal in de gaten voor de officiële lancering!

Dit zijn de leukste groene plekken om te flexwerken in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Via het platform Wise boek je binnenkort een inspirerende werkplek in de horeca
Sluiten