Tessa Ham
Tessa Ham Gear 24 jul 2021

Review: nooit meer WiFi problemen dankzij deze handige adapters

Wanneer je een kantoorbaan hebt, is er niets meer frustrerend dan WiFi problemen als je er nét lekker in zit. Zelf ben ik meer dan eens aan de keukentafel beland tijdens het thuiswerken, omdat de WiFi boven in mijn home office niet om naar huis over te schrijven was. Aangezien corona de ontwikkeling naar remote werken in gang heeft gezet, is het hoog tijd om eens iets aan dit probleem te doen.

Ook wel eens last van WiFi problemen? Probeer dan eens de Magic 2 WiFi next van devolo. Wij zijn in ieder geval fan.

Review: Magic 2 WiFi next van devolo

Ik heb eerder WiFi repeaters geprobeerd, zonder succes. Vaak deden ze hun werk helemaal niet en had ik nog geen sterk WiFi signaal. Dat komt omdat je een WiFi repeater alleen kan installeren op een plek waar je wel signaal hebt. Als je bijvoorbeeld helemaal geen signaal hebt boven, zal een repeater ook niet veel uitmaken.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat de snelheid van je draadloze netwerk wordt gehalveerd. Kortom: voor veel mensen niet echt de oplossing voor hun WiFi problemen waar ze op hopen.

Dankzij Powerline-technologie geen WiFi problemen meer

Ik was dan ook een beetje sceptisch voordat ik de Magic 2 WiFi next van devolo kreeg om ‘m te reviewen. Maar nu ik de Multiroom Kit een week heb gebruikt, kan ik zeggen dat ik altijd en overal in huis gewoon de volle sterkte WiFi heb.

Powerline-adapter van devolo tegen wifi problemen
Bron: devolo

Dat komt waarschijnlijk omdat de Magic 2 WiFi next gebruikt maakt van de Powerline-technologie. Hier vangt de adapter niet het draadloze signaal van de WiFi op. In plaats daarvan wordt de WiFi via de stroomleiding doorgegeven aan elke ruimte. Je hoeft daarvoor dus alleen een adapter in een stopcontact te steken in een ruimte waar je een sterker signaal nodig hebt.

Voordelen van de Magic 2 WiFi next 

Geniaal wat ons betreft, want je hoeft dus geen kabels te trekken en verliest tegelijkertijd niet of amper op snelheid. Wij hebben in huis nu drie adapters – één in de meterkast vlakbij de router, één boven en één bij de achterdeur. Daarmee zijn mijn WiFi problemen nu verleden tijd!

Maar er is nog een groot voordeel: de Magic 2 WiFi next is heel gemakkelijk zonder hoofdpijn aan te sluiten. Het duurde bij mij ongeveer vijf minuutjes en daarna kon ik al genieten van de WiFi overal.

Er is zelfs een Home Network-app om de adapters eventueel nog beter en makkelijker in te stellen, maar de kit werkte bij ons meteen top. Is dat bij jou niet het geval? Dan kun je met behulp van de app kijken bij welk stopcontact je de beste netwerkverbinding hebt.

devolo Magic 2 WiFi next
Bron: devolo

En dan het laatste – bijkomende – voordeel: je las het net al, maar wij hebben ook een Powerline adapter in het stopcontact bij de achterdeur gestoken. Dat betekent dat ik niet meer elke keer een persoonlijke hotspot (dag MB’S…) hoef aan te zetten als ik in de tuin wil werken. Als de deur openstaat heb ik zelfs buiten geen WiFi problemen en gewoon goed signaal.

Hoe kan je je laptop toch in de zon gebruiken?

What you need to know

Wij testten de Multiroom Kit. Deze is te koop voor €299,90 en heeft drie adapters. Eén moet geplaatst worden bij de router, de andere twee kun je over het huis verdelen. Deze Multiroom Kit werkt tot een woonoppervlakte van 180 vierkante meter. Heb je een kleiner huis, tot 120 vierkante meter? Dan zou een Starter Kit, te koop voor €199,90, genoeg moeten zijn.

Ga je groter wonen of heb je toch nog een adapter nodig? No worries, je kunt altijd nog een uitbreidingsadapter kopen voor €129,90. Meer weten of de Magic 2 WiFi next kit aanschaffen om je eigen WiFi problemen op te lossen? Kijk dan eens op de website van devolo.

5 makkelijke manieren om het thuiswerken leuker en productiever te maken

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Review: nooit meer WiFi problemen dankzij deze handige adapters
Sluiten