Dit zijn de beste werkplekken in Rotterdam

Soms kun je je thuis gewoon even niet meer concentreren. De was ligt op je te wachten en eigenlijk moet je nog het nieuwe seizoen van Riverdale kijken. Een werkplek helpt je focussen, maar kan ook inspireren. Op zoek naar een werkplek in Rotterdam? Hier kun je het beste neerstrijken met je laptop.

Man met bril koffie

Deze zaak kan niet ontbreken in het lijstje. Volgens Esquire is Man met bril koffie namelijk de beste nieuwe koffiebar. Ook het AD is fan, en riep de zaak uit als dé plek om het lekkerste bakkie koffie van het land te drinken. Net de energie boost die je tijdens je middagje knallen nodig hebt. Je werkt middenin een koffiebranderij en dat zorgt voor een unieke en fijne werkplek.

Adres Man met bril koffie: Vijverhofstraat 70

Dudok

Een beetje Rotterdammer (oké, of iemand die er vlakbij Rotterdam woont) kent Dudok wel. Wat zeg ik, het water loopt ons al in de mond als we alleen al denken aan de lekkere appeltaart. Die bestel je dus sowieso, terwijl je aan de grote leestafel zit te werken. Eerlijk is eerlijk: het is wel rumoerig, dus daar moet je tegen kunnen. De zaak krijgt wel een bonuspunt voor hun lange openingstijden van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Adres Dudok: Meent 88

Stationshuiskamer

Lange werktafels, gezellige tafels voor het raam en fijne stoelen. Er is meer dan genoeg plek om te werken in de Stationshuiskamer van Rotterdam. Het interieur heeft een nostalgische retro vibe gecombineerd met moderne details. Voor een minuutje vergeet je dat je gewoon op het station zit. We beschreven al eerder alle plus- én minpunten van deze werkplek.

Stationshuiskamer Rotterdam Centraal: werkplek in het hart van het station

Hopper

We zeggen het meteen: Hopper is prijzig. Maar daar krijg je wel razendsnel internet voor terug, een mix van mannen in pak en creatievelingen en een hippe, vintage inrichting. Er is een bovenverdieping waar het wat rustiger is. Nog meer rust nodig? Hopper heeft naast de vestiging in het centrum ook een zaak in Noord.

Adres Hopper Centrum: Schiedamse Vest 146
Adres Hopper Noord: Zwaanshals 474

Café @ Home

Café @ Home is een beetje een vreemde eend in de bijt in dit rijtje. Op de goede manier. Hier draait het niet om hippe stoeltjes of een bijzondere inrichting, maar op het werken en contact maken met andere ondernemers en uitwisselingsstudenten. Café @ Home voelt bijna aan als thuis, maar dan met de focus die je nodig hebt.

Adres Café @ Home: Goudesingel 52

Kennis + Koffie

Even verderop kun je terecht bij Kennis + Koffie. Fijn voor de harde werkers onder ons die graag werken in stilte. Dit is namelijk een plek waar je gratis kunt werken. Alleen als je met een groep een vergaderruimte wil gebruiken, moet je betalen. Je struikelt hier over de stopcontacten (niet letterlijk natuurlijk) en ze serveren er goede koffie. Wat wil een mens nog meer?

Adres Kennis + Koffie: Goudsesingel 56

Lilith

Ook Lilith heeft een huiselijke vibe, maar dan wel die van een hippe huiskamer. Bovendien hoef je hier niet net als thuis in de keuken te zwoegen. Tik lekker verder terwijl je op je all-day breakfast met eggs benedigs en American pancakes wacht. Nuff said?

Adres Lilith: Mauritsstraat 217

Lot & Daan

Lot & Daan heeft zeker het beste interieur in dit rijtje. Elke hoek van de zaak is ready om op Instagram gezet te worden. Wel echt een hipstertent dus (er zijn zelfs schommels. Ik herhaal: er zijn zelfs schommels), maar wel een ruim opgezette zaak, in tegenstelling tot veel andere café’s. Tja, en eerlijk gezegd worden wij wel geïnspireerd door een fijn interieur.

Adres Lot & Daan: Oost Wijnstraat 24

De Machinist

De Machinist is te vinden in een prachtig pand, waar vroeger een machinistenschool heeft gezeten. Je kunt de leskolen tegenwoordig huren, maar je kunt ook in het café neerstrijken met je laptop. Daar valt ook lekker veel daglicht naar binnen door de grote ramen.

Adres De Machinist: Willem Buytewechstraat 45

Meer fijne werkplekken

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste werkplekken in Rotterdam
Sluiten