Dit zijn de beste werkplekken van Amsterdam Zuid

Soms kun je je thuis gewoon even niet meer concentreren. De was ligt op je te wachten en eigenlijk moet je nog het nieuwe seizoen van Riverdale kijken. Een werkplek helpt je focussen, maar kan ook inspireren. Op zoek naar een werkplek in Amsterdam? Dit zijn de beste werkplekken in Amsterdam Zuid.

Brooks

In tegenstelling tot veel andere hotspots in Amsterdam is Brooks niet retedruk, en daardoor een ideale plek om te gaan werken. De akoestiek is hier fijn, waardoor je er bovendien goed kunt concentreren. Bestel eggs benedict of american pancakes en je bent niet meer uit deze zaak te slaan.

Adres Brooks: Beethovenstraat 43

CIRCL

Workspace CIRCL is ontworpen om zo min mogelijk invloed op de planeet te hebben. De werkspot op de Zuidas is een initiatief van ABN-Amro en heeft ook een restaurant én een rooftop. Naast een plek om fijn te werken, vind je er kunst, cultuur, evenementen en eten.

Adres CIRCL: Gustav Mahlerplein 1B

De Stadskantine

Neem plaats aan de houten lange tafels van De Stadskantine. Je zal er veel andere creatievelingen en zzp’ers tegenkomen Bij elke consumptie krijg je een bonnetje met een wifi-code die een uur geldig is. Vaak is het personeel lief en geven ze je ook een bonnetje als je niet elk uur iets bestelt.

Adres De Stadskantine: Van Woustraat 120 

Dignita

Dignita is een plek waar je de hele dag door heerlijk kunt brunchen. Bijna alles is homemade. Mocht je nog meer overgehaald moeten worden: je hebt hier de ruimte én ze serveren retegoede koffie. Dignita is onderdeel van de stichting Not For Sale, die zich inzet tegen mensenhandel. Honderd procent van de winst gaat naar Not For Sale, dus daar scoort Dignita bonuspunten mee.

Adres Dignita: Koninginneweg 218

Jefferson

Bij de sfeervolle bar-brasserie Jefferson kun je al vanaf 8 uur terecht voor wat focuswerk. Jefferson heeft snelle wifi en bij elke tafel zit een stroompunt: ideaal. Door de wat rustigere ligging is het daarnaast niet bizar druk hier.

Adres Jefferson: Vliegtuigstraat 16-18

Coffee & Coconuts

Een beetje Amsterdammer is wel bekend met hotspot Coffee & Coconuts. De ruime en lichte zaak is ideaal om de hele dag op je laptop te tikken. Met een koffietje of huisgemaakte limonade erbij natuurlijk. Wie kan er dan nog klagen? Open vanaf 7 uur, dus perfect voor vroege vogels.

Adres Coffee & Coconuts: Ceintuurbaan 282-284

Stroom

Bij Stroom (om de hoek bij Coffee & Coconuts) kun je vanaf half negen plaatsnemen in de zaak met industriële vibe. De wifi is hier al even snel als de service. We like! Tijdens de lunch kun je weer op krachten komen door de huisgemaakte tonijnsalade te bestellen, of natuurlijk iets anders van de uitgebreide kaart.

Adres Stroom: Ferdinand Bolstraat 151

The Meets

The Meets is een knus (en overigens bloedmooi) zaakje waar je lekker kunt werken. Het eten is er lekker, vers en heel belangrijk: gezond. Echt een bonuspunt, want je wil niet elke keer dat je buiten de deur werkt ongezonde dingen naar binnen werken. De zaak is wel pas open vanaf half 12.

Adres The Meets: Cornelis Troostplein 3

Coffee Concepts

Bij Coffee Concepts draait het om drie dingen: werk, koffie en eten. Coffee Concepts is een marketingbureau, koffie- en juicebar in één. Een inspirerende plek, die bovendien lekker licht is. En oh, als we het toch over lekker hebben. Goede koffie én huisgemaakte taart. Yes please.

Adres Coffee Concepts: Jacob Obrechtstraat 5

Vinnies

Een mooi tentje met fijn personeel waar het altijd gezellig is. Vinnies is erg geliefd onder flexwerkers, dus je zal niet snel de enige zijn die met een laptop in de weer is. Ook fijn: veel veganistische opties voor de nodige energie boost!

Adres Vinnies: Scheldestraat 45 BG

Meer werkplekken in Amsterdam

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste werkplekken van Amsterdam Zuid
Sluiten