Redactie
Redactie Werkplekken 9 november 2018

Werken in de wildwaterbaan van Aloha Rotterdam

Kun je je thuis niet meer concentreren? We’ve been there. Opeens zijn er nog heel veel klusjes in huis te doen, of heeft de buurman besloten keihard met smartlappen mee te zingen. Wij zoeken daarom werkplekken door heel Nederland en laten jou de mooiste plekken zien waar jij meteen wil werken. Deze keer zijn we op bezoek bij Aloha Rotterdam.

Ooit Tropicana, nu Aloha Rotterdam

Je bent vroeger met schoolreisje vast wel eens naar tropisch zwemparadijs Tropicana in Rotterdam geweest. Herinner je de wildwaterbaan nog? Nou, precies daarin zit Aloha Rotterdam gevestigd. In 2013 begon het als een pop-up bar. Deze was zo populair, dat Aloha Rotterdam sinds 2016 definitief gevestigd zit in het voormalige zwemparadijs Tropicana.

Wat ons als eerst opvalt is dat hier met koffie, het belangrijkste vocht voor freelancers, wordt omgegaan als wijn. Er is een eigen branderij met altijd weer een nieuw soort bonen die bij het seizoen past. Het personeel weet hierover te vertellen als een sommelier over wijn. De bediening is sowieso relaxt. Na je eerste koffie wordt er niet om de minuut gevraagd of je een nieuw drankje wil. Het vriendelijke personeel geeft je bij binnenkomst al een gevoel dat je er welkom bent en voor een Rotterdams accent hebben we sowieso een zwak.

Foto’s van de werkspot

De lunchkaart kan misschien wat uitgebreider, maar daar komen we hier niet specifiek voor. Bovendien heb je genoeg aan het broodje paddenstoel met truffel. Heerlijk. De paddenstoelen worden bovendien gekweekt in het koffiedik uit de eigen branderij. De freelance werkplek heeft een fris interieur met veel groen en er komt meer dan genoeg daglicht binnen. Werkt wel zo prettig. De buitenplaats is geweldig; werken met uitzicht op de Maas zorgt voor een constante stroom aan inspiratie. Wel jammer dat Aloha pas vanaf 12.00 uur open is.

Pluspunten

  • Goede koffie (uit de eigen branderij)
  • De bediening is uiterst relaxt; vriendelijk, no-nonsense en je wordt met rust gelaten
  • De buitenplaats biedt een prachtig uitzicht over de maas; een van de mooiste plekjes van Rotterdam
  • De sandwich met paddenstoel, zonnebloempitten en truffel voor 7,75 euro
  • Gratis WiFi met goed bereik, ook buiten

Minpunten

  • Pas vanaf 12.00 uur open, ’s ochtends dus even ergens anders werken
  • De goedkoopste koffie is 2,80 euro… Wij zijn van het Italiaanse principe: koffie mag niet meer kosten dan 1 euro

Adres en openingstijden

Aloha Rotterdam zit gevestigd aan de Maasboulevard 100 in Rotterdam en is dagelijks geopend van 12.00 tot 23.00 uur. De coole freelance werkplek is ook te vinden op Instagram en Facebook.

Ben je op zoek naar een toffe werkplek in Amsterdam? Dan raden wij aan een kijkje te nemen in de Kanarie Club. Een hippe hotspot, gevestigd naast de populaire Foodhallen.

Reageer op artikel:
Werken in de wildwaterbaan van Aloha Rotterdam
Sluiten