Tessa Ham
Tessa Ham Thuis 20 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo creëer je de perfecte werkplek in een klein huis (tips en inspiratie)

Het einde van het verplichte thuiswerken is nog lang niet in zicht. En sterker nog, veel bedrijven denken erover na om werknemers ook in de toekomst vaker te laten thuiswerken. Hoog tijd om de eettafel en bank te verruilen voor een volwaardige werkplek: ook als je denkt dat je hier geen plek voor hebt in jouw kleine huis.

Door deze tips en inspiratie heb jij straks ook een fijne werkplek in huis.

1. Leer van het tiny house principe

Het interieur van tiny houses is vaak niet alleen een feestje voor het oog, maar ook enorm praktisch en efficiënt. Omdat je maar zo weinig ruimte hebt, benut je letterlijk elke centimeter. Nu jij gedag wil zeggen tegen de eettafel als werkplek, kun je leren van dit principe.

Heb je bijvoorbeeld ergens een vreemd klein hoekje waar je niets mee kan? Of kan je deze creëren door een kast niet in de hoek van de kamer te zetten, maar deze een beetje op te schuiven? Heb je ruimte onder de trap waar je niets mee doet? Of in de hal? Een kast die je toch al tijden moet opruimen? Een vensterbank die je kunt verbreden om te fungeren als bureau?

Zaag een plank op maat, bevestig deze aan de muur, zet er een stoel bij en klaar is kees: je hebt een werkplek waar je kunt knallen. Hieronder vind je wat fijne inspiratie:

Naast een kast

In een kast

In een klein hoekje

Onder de trap

Op de overloop

2. Ga voor klein, kleiner, kleinst

Hoe fijn een full size bureau ook zou zijn, je hebt ‘m niet echt nodig. Eerlijk is eerlijk: je gaat er toch alleen maar troep op verzamelen. Een klein bureautje waar je aan kunt werken is prima en gelukkig hoef je daar echt niet altijd zelf een bureau voor te zagen. Je hebt tegenwoordig genoeg leuke kleine bureaus die uitkomst kunnen bieden.

Lees ook: De 5 beste bureaus voor kleine ruimtes

3. Laat de stijl van je werkplek aansluiten bij de rest van de ruimte

Een bureau in je woonkamer, slaapkamer of waar dan ook in huis, hoeft echt niet storend te zijn. Als je de werkplek laat aansluiten op de rest van het interieur, kan het zelfs juist heel mooi zijn. Je doet dit heel gemakkelijk door dezelfde kleuren en materialen te laten terugkomen op je werkplek. Bovendien is het belangrijk om niet voor zo’n saaie traditionele bureaustoel te gaan, maar voor een wat spannendere variant.

Style je bureau met planten en accessoires en het wordt juist leuk om naar het bureau in je woonkamer of slaapkamer te kijken.

Lees ook: 10 x Pinterest inspiratie om een bureau stijlvol in de woonkamer neer te zetten

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Zo creëer je de perfecte werkplek in een klein huis (tips en inspiratie)
Sluiten