Your Coffee in Hilversum: gezellig werken in een hippe, drukke koffietent

Kun je je thuis niet meer concentreren? We’ve been there. Opeens zijn er nog heel veel klusjes in huis te doen, of heeft de buurman besloten keihard met smartlappen mee te zingen. Wij zoeken daarom hotspots door heel Nederland en laten jou de mooiste plekken zien waar jij meteen wil werken. De hotspot van deze week: Your Coffee in Hilversum.

In hartje Hilversum vinden we een fijne koffieplek: Your Coffee. Deze vrij nieuwe spot is ideaal voor een kopje koffie tijdens het shoppen, maar ook een prima werkplek om een paar uurtjes van thuis te ontsnappen. Waar je beneden kunt zitten voor een bakkie pleur, kun je boven namelijk een verdieping vinden die is ingericht om te werken. Aangezien ik iets na lunchtijd (14:00 uur) hier aanschuif, zitten hier ook gewoon mensen te lunchen omdat het beneden vol zit. Dat is niet erg, maar zorgt er wel voor dat het een drukke bedoeling is.

Boven is ook een speelzolder te vinden (deze is wel afgescheiden van de werkplek, dus daar heb je geen last van tijdens het werken).

werkplek hilversum your coffee
werkplekken in hilversum your coffee

De werkplek

Het interieur van Your Coffee is stunning. Met talloze hangplanten (neppers, maar dat mag de pret niet drukken) en fotobehang van een rustig strand is het net alsof je op een iets tropischere plek aan het werk bent.

Natuurlijk hebben we even een stopcontacten-check gedaan, maar we konden er niet veel vinden. Het is dus een goed idee om hier te gaan zitten met een volle laptop, want je wilt het niet riskeren dat je halverwege je werkdag weg moet, omdat er geen stopcontacten beschikbaar zijn.

Zelf je bestelling doorgeven

Op de bovenverdieping komt geen personeel langs om je bestelling op te nemen. Ze maken gebruik van een hip concept: je schrijft je naam en je bestelling op een briefje. Deze vouw je op, en stop je in een plastic bol (het doet ons een beetje denken aan zo’n hamsterspeeltje). Deze bol gooi je in een buis, die rechtstreeks in de keuken terecht komt. Even wachten maar, en je bestelling wordt naar boven gebracht. Ik heb zo’n systeem nog nooit eerder meegemaakt, maar het verbaasde me hoe soepel het liep. Binnen twee minuten stond m’n smoothie namelijk voor mijn neus. Top!

werkplek hilversum your coffee

Voor een rustige werkplek moet je niet naar Your Coffee komen. Deze hippe koffiezaak is namelijk echt ontdekt door Hilversum: het is druk en vrij rumoerig. Toch zorgt dat er wel voor dat het ontzettend gezellig is. Er gebeurt altijd iets om je heen. Zelf kan ik daar goed tegen, maar mocht je liever een rustige werkplek willen, dan raden we je liever een andere werkplek aan.

De menukaart van Your Coffee

Naast lekkere seizoensgerechten (op dit moment een herfstbroodje met paddenstoelenmelange, verse gemberthee met sinaasappel en een seizoenstosti bijvoorbeeld) zijn de bijzondere koffies echt een aanrader. We noemen een Ginger Chai Latte, een Golden Latte (gestoomde sojamelk met kokossmaak met kurkuma, gemberwortel, kaneel en een kneepje honing) en een Kloosterkoffie. Voor een koffie met plantaardige melk betaal je helaas wel €0,50 meer.

werkplek hilversum your coffee

Ook qua lunch en ontbijt is er een ruime keuze. Ik koos een kaastosti (€6), waarbij een heerlijke mangomayonaise geserveerd werd. Maar ook voor soepen, salades en andere broodjes is Your Coffee een echte aanrader. Meer zin in een smoothie? Voor een lekkere (groene) smoothies betaal je €4,50.

Op de menukaart staat duidelijk aangegeven of iets vega(n), koolhydraatarm, glutenvrij of kinder-proof is. Dat scheelt weer een hele hoop ingrediënten uitpluizen, een dik pluspunt dus.

Pluspunten

  • Uitgebreide en lekkere kaart, zowel voor koffie, ontbijt als lunch
  • Een prachtig modern interieur
  • Snelle wifi-verbinding (wel even vragen naar de wifi-code)
  • Genoeg opties voor een vega(n) ontbijt of lunch

Minpunten

  • Niet geschikt als je in een rustige omgeving wilt werken
  • Wc’s zijn beneden, dus je laat je laptop niet zo snel even achter
  • Zoeken naar stopcontacten
  • Meer betalen voor plantaardige melk

Adres en openingstijden

Your Coffee is op maandag tot en met zaterdag geopend van 8:30-18:00 uur, en op zondagen van 9:00-17:00 uur. Het adres: Kerkstraat 38A in Hilversum.

Meer fijne werkplekken ontdekken?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Your Coffee in Hilversum: gezellig werken in een hippe, drukke koffietent
Sluiten