De onontdekte koffiebar Koffie&JIJ in Hilversum is een healthy hotspot om te werken

Kun je je thuis niet meer concentreren? We’ve been there. Opeens zijn er nog heel veel klusjes in huis te doen, of heeft de buurman besloten keihard met smartlappen mee te zingen. Wij zoeken daarom hotspots door heel Nederland en laten jou de mooiste plekken zien waar jij meteen wil werken. De hotspot van vandaag: Koffie&JIJ in Hilversum.

Met hippe lichtletters in de etalage valt Koffie&JIJ op in de binnenstad van Hilversum. Toch was ik er nog nooit geweest – tijd om daar verandering in te brengen en er een ochtend neer te strijken om te werken. En eerlijk is eerlijk, als je de slogan ‘Good days start with coffee and you!‘ komt, dan ben ik al snel om. Goede dagen starten wat mij betreft namelijk écht met koffie.

werkplek koffie&jij in hilversum

De werkplek

De koffietent Koffie&JIJ in Hilversum is sinds 1 februari 2019 open. Deze vrij nieuwe hotspot is dan ook niet zo massaal druk. Dat maakt deze plek dus ontzettend geschikt voor een werkspot.

Koffie&JIJ is hip en stijlvol ingericht. Er hangt een gezellige sfeer, mede dankzij alle hangplanten en de gezellige tegeltjes bij de take away bar. Speciaal voor Instagram is er zelfs een plantenmuur met neon lippen te vinden – helemaal volgens de laatste trends.

het interieur van de werkplek koffie&jij in hilversum

De menukaart van Koffie&JIJ

Wanneer we een blik op de menukaart werpen, valt het meteen op dat alles vers en healthy is. Ook staan er een aantal bijzondere items op het menu, zoals een warme chocolademelk met Ruby chocolade (roze chocomelk!) en een verse Acaï bowl. Ook kan je bij Koffie&JIJ terecht voor salades, de lekkerste pannenkoekjes en verse broodjes. Zin in zoet? Dan staan er versgebakken taarten op de toonbank.

Zelf nam ik een Banana Cinnamon Breakfast Bowl (€5,30) en een caramel koffie (€4,40) om goed wakker te worden. De koffie stond vrij snel op mijn tafeltje, maar de breakfast bowl duurde wat langer. Daardoor was mijn koffie bijna op voordat ik aan mijn ontbijt kon beginnen. Stiekem vond ik dat wel een beetje jammer, maar zowel de koffie als de breakfast bowl waren ontzettend lekker. Over het hart strijken en vergeven dan maar.

koffie van de werkplek koffie&jij in hilversum

Alle gerechten zien er prachtig én ontzettend lekker uit (de Instagram-waarde van Koffie&JIJ ligt erg hoog). De stapel mini-pancakes die mijn buren bestellen ruikt zó goed, dat ik bijna een tweede ontbijt wil bestellen. Maar ik houd me in, en bestel alleen nog een kokos ijskoffie (€4,60).

Pluspunten:

  • Rustige koffiehuis muziek
  • Heerlijke verse gerechten die er prachtig uitzien
  • Rustig, waardoor het een heerlijke plek is om even een uurtje te werken
  • Koffie&JIJ doet mee met de app Too Good To Go, waarmee ze voedselverspilling tegengaan
  • Genoeg opties voor een vega(n) ontbijt of lunch
  • Een goede, steady wifi verbinding (wel even om de wifi-code vragen)

Minpunten:

  • In het midden van de koffietent staat een vriezer. Deze vriezer (met ijs, uiteraard) past niet bij de sfeer van de koffietent, en heeft ook een aanwezig gebrom
  • De stoelen zijn prima om een uurtje in te zitten, maar niet geschikt voor een lange werkdag

Adres en openingstijden Koffie&JIJ

Koffie&JIJ is op maandag tot en met vrijdag open van 08:00 tot 18:00 uur. Op zaterdag kan je hier terecht van 09:00 tot 18:00 uur, en op zondag van 11:00 tot 18:00 uur. Het adres: Kerkstraat 98 in Hilversum.

Meer fijne werkplekken in Hilversum:

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De onontdekte koffiebar Koffie&JIJ in Hilversum is een healthy hotspot om te werken
Sluiten