Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 3 nov 2021

Hoe vergroot je je werkgeluk? Gelukspsycholoog Josje Smeets vertelt het in de WorkJuice Podcast

De meeste mensen werken zo’n acht uur per dag en zo’n vijf dagen per week. Omgerekend komt dat ongeveer uit op 90.000 uren in je hele leven… Dan kan je er maar beter voor zorgen dat je gelukkig bent op werk! Maar ja, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Hoe zorg je voor meer werkgeluk? Om antwoord op die vraag te krijgen, hebben we deze keer gelukspsycholoog Josje Smeets uitgenodigd in de WorkJuice Podcast.

Tips voor meer werkgeluk

Josje vertelt welke factoren nou écht belangrijk zijn voor je werkgeluk en geluk in het algemeen. Is dat een dik salaris, fancy lunches of de tafeltennistafel die onder het mom van werkgeluk nu in veel kantoren is te vinden? Of draait het eigenlijk om heel iets anders?

We willen natuurlijk niet te veel weggeven, maar kunnen alvast verklappen dat er vier pijlers zijn op het gebied van werkgeluk: het gevoel van in controle zijn, je ontwikkeling, je persoonlijke visie en sociale connecties. In de WorkJuice Podcast vertelt Josje uitgebreid wat deze vier pijlers precies inhouden, maar natuurlijk ook wat je op deze gebieden kunt doen om gelukkiger op je werk te worden.

Na het luisteren van deze podcast kun je daardoor met een hoop concrete acties aan de slag. Zo deelt Josje bijvoorbeeld een handige oefening die je kunt doen als je twijfelt of je nog wel op je plek zit. Benieuwd geworden naar de aflevering? De WorkJuice Podcast met gelukspsycholoog Josje Smeets is nu te luisteren via je favoriete podcastapp. Meer weten over dit onderwerp? Lees dan Josje’s boek Happy in 100 dagen.

Alles over (beter) slapen in de WorkJuice Podcast met slaapcoach Mark Schadenberg

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Hoe vergroot je je werkgeluk? Gelukspsycholoog Josje Smeets vertelt het in de WorkJuice Podcast
Sluiten