Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Thuis 25 jun 2020

5 herkenbare situaties voor mensen die thuis hard moeten zwoegen met dit warme weer

Eerlijk is eerlijk: dit zullen niet de meest productieve dagen zijn voor het overgrote deel van Nederland. Tja, als het ’s ochtends vroeg al 27 graden binnen is, de zon buiten lonkt en je misschien gisteravond iets te lang op het terras hebt gezeten, is dat ook niet meer dan logisch. Ook een thuiswerker? Dan zul je deze situaties door het warme weer maar al te goed herkennen.

Hoeveel kan jij er afvinken?

Laptopscherm in de zon = geen succes

Nu de zon drie dagen lang schijnt, wil je daar logischerwijs ook optimaal van genieten. Dat betekent dat je je met jouw laptop naar de tuin of je balkon verplaatst. Maar werken in de zon is romantischer dan het klinkt, want eigenlijk zie je geen hond meer op je scherm. En stiekem is het ook wel heel erg heet.

Toch buiten werken? Zo kan je jouw laptop in de zon gebruiken

Social media is een no go

Terwijl jij binnen zit te zwoegen en zweten, lijkt de rest van de wereld op Instagram op het strand of op het terras te zitten met het warme weer. Deze dagen op social media zitten is eigenlijk alleen een kwelling voor jezelf.

Je mist de airco op kantoor

Normaal gesproken is het lastig wat je in de zomer aan moet doen. Buiten wil je zo min mogelijk aan, maar als je eenmaal op kantoor bent, staat de airco te loeien en heb je zelfs kippenvel. Nu we thuiswerken met dit warme weer mis je de luxe airco die je tenen haast eraf vriest wel enorm.

De hele dag ijsjes

Gelukkig zijn er ook voordelen op te noemen aan het thuiswerken met warm weer. Zo kan je de hele dag ijsjes eten (zonder die met andere mensen te hoeven delen), kun je met je voeten ongegeneerd in een voetenbadje spetteren tijdens het werk en zou je zelfs in je bikini kunnen werken. Zo lang je maar niet vergeet wat aan te doen voor die virtuele meeting.

Pauze in de zon lijkt een goed idee

Het lijkt nog een voordeel: pauzes in de zon houden met dit warme weer. Zonnebril op, boekje erbij. Maar vergis je niet: dit is gevaarlijk. De kans is namelijk groot dat je nooit meer uit die tuinstoel wil komen. Dan maar even hard doorwerken en eerder stoppen?

Succes nog even met het warme weer, you’ve got this! En vergeet niet af en toe een ijsje te nemen!

Handig:

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
5 herkenbare situaties voor mensen die thuis hard moeten zwoegen met dit warme weer
Sluiten