Cathelijne Blok
Cathelijne Blok Mindset 11 jul 2020

Langzaam weer wennen aan ons drukke bestaan

Adem. Het is maandagochtend. Met een bak zwarte koffie in mijn Frida Kahlo beker start ik mijn begin- van- de- week- ritueel. Ik staar naar het blauwe bandje om mijn linkerarm. Een omgeknoopte therapeutische herinnering aan het feit, dat ik dat moet doen: blijven ademen.

Ik open met lichte angst mijn volgelopen mailbox. Het liefst had ik die digitale envelopjes lekker nog na dit weekend, maanden of misschien wel jaren dicht gelaten.

Agenda raakt weer vol

Ik zocht een paar weken geleden nog naar een manier om de witte vlakken in mijn agenda te vullen. En nu staan de witte dagen in mijn papieren agenda opeens vol met verschillende kleurtjes marker en er is geen stukje wit over. Het lijkt eerder op een Jackson Pollock schilderij dan een logische overzichtelijke planning.

Ik staar naar de markerconfetti in mijn agenda. Ik wil het overzicht terug. Hoe krijg ik al die kleurtjes ongedaan zonder mentale Typex? De binnenkomende dichte envelopjes verpakken dringende deadlines en moeizame meetings. Twee dingen die niet altijd moeizaam en dringend hebben gevoeld, maar nu wel zo zijn.

Er giert een soort onverklaarbare paniekerige tweestrijd door mijn hele lijf. Want waarom is deze golf van binnendruppelend werk opeens verbonden aan het woordje “stress”? Dit woordje lijkt de mantra van de dag te willen claimen. Mijn hoofd draait en mijn ademhaling versnelt. Links en rechts volgen als snel de Zoommeetings. De envelopjes blijven me roepen: “Of ik even nu kan reageren en bellen. En het liefste vandaag nog!”

Ik staar naar de knipperende notificaties op mijn telefoon. Hoe dit ineens gebeurd is? Geen idee. Ik pluk aan het blauwe bandje en probeer dat te doen waar ik nog enigszins controle over heb: ademen.

De columns van Cathelijne Blok, oprichter van het feministische The TittyMag lees je elke twee weken op WorkJuice! Bekijk ook eens de website van The TittyMag en volg Cathelijne op het Instagram-account van The TittyMag of haar eigen account.

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Langzaam weer wennen aan ons drukke bestaan
Sluiten