Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Geld 19 april 2020

Bizar: zoveel verdient Lionel Messi per seconde

Volgens velen is Lionel Messi de beste voetballer ooit en daar hoort natuurlijk een passend hoog salaris bij. In 2019 was Lionel Messi de best verdienende sporter wereldwijd. Ook is hij één van de 10 best betaalde sporters per Instagram-post. Maar hoeveel verdient Messi nou echt? Hoeveel verdient hij met zijn salaris, bonussen, sponsor deals en Instagram-posts bij elkaar?

Een onwerkelijk hoog bedrag, kunnen we alvast verklappen. Maar dat bedrag wordt nog krankzinniger als je het per seconde uitrekent.

Best verdienende sporter wereldwijd

France Football dook weer in de salarissen van topvoetballers en concludeerde dat Messi in 2020 nog steeds de best betaalde speler ter wereld is. Plaats drie is voor Neymar met een mooi bedrag van 95 miljoen euro. Cristiano Ronaldo komt het dichtst bij Messi’s verdiensten met 118 miljoen euro per jaar.

Maar hoeveel verdient Messi dan? Volgens France Football is dat maar liefst 130 miljoen euro per jaar. Een ‘klein’ gedeelte daarvan is zijn daadwerkelijke basissalaris. In 2017 verlengde Messi zijn contract bij FC Barcelona. Hij tekende toen voor een salaris van 560.000 euro per week, zo’n 30 miljoen per jaar.

Maar daar blijft het dus niet bij: het verlengen van zijn contract betekende ook dat hij ongeveer 87 miljoen euro per jaar gaat verdienen aan bonussen en tekengeld. Voor het tekenen was dat nog 47 miljoen. In tegenstelling tot Ronaldo grijpt Messi niet elke kans aan om geld te verdienen. Toch weet hij nog een mooi bedrag bij elkaar te verdienen door sponsoren en Instagram-posts.

Hoeveel verdient Messi per seconde?

In totaal verdient Messi dus 130 miljoen per jaar. Dat is een indrukwekkend bedrag, maar al helemaal als je een grof rekensommetje gaat maken.

  • Per maand verdient Messi namelijk 10,8 miljoen euro.
  • Per week verdient hij 2,5 miljoen euro.
  • Per dag is dat nog steeds een flink bedrag van 355.000 euro.
  • Per uur verdient Messi 14.700 euro.
  • Per minuut is dat 246 euro.
  • Per seconde verdient hij 4,10.

Vier euro tien. Per seconde. Dat is één keer knipperen. Hadden wij maar zo’n talent.

Reageer op artikel:
Bizar: zoveel verdient Lionel Messi per seconde
Sluiten