Wat moet er op je cv? Vergeet deze dingen niet

Een cv opstellen is niet zo moeilijk, maar een cv opstellen waarmee je de baan ook echt krijgt – daar wordt het lastiger. Want je kunt dan wel een stukje over jezelf schrijven en de relevante werkervaring opnoemen en netjes sorteren op datum, maar het zijn vaak juist de extra dingen die het doen. Dit is wat er op je cv moet, maar nu waarschijnlijk nog ontbreekt.

Het is vooral belangrijk om voor elke baan na te gaan wat de vereisten zijn en welke dingen jij hebt gedaan om die te bereiken. We houden het vaak bij alleen een functieomschrijving van onze banen, omdat we niet stilstaan bij andere kleine dingen die ervoor hebben gezorgd dat we zijn gegroeid. En dát zijn juist de dingen waar een potentiële werkgever veel informatie uit kan halen.

Sta dus eens stil bij alles wat je hebt gedaan en vraag je af of dat kleine seminar of dat specifieke project écht te verwaarloosbaar genoeg is om van je cv te laten. Je hebt meer gedaan dan je denkt!

Wat er op je cv moet: resultaten van je werkzaamheden

Nog even over die functieomschrijving, hè. Natuurlijk is die belangrijk, maar het is voor werkgevers juist ook interessant om te weten hoe je het deed aan de hand van specifieke resultaten of cijfers. Je kunt wel zeggen dat je ergens goed in bent of een bepaalde eigenschap bezit, maar het bewijzen is nog beter.

Interessant dat je de social media voor een merk hebt bijgehouden, maar hoeveel leverde dat hen op qua volgers of interactie? En leuk dat je goed bent in leidinggeven, maar hoe groot was je team en wat heb je met hen bereikt? Op die manier laat je het bedrijf waar je solliciteert zien wat je ook voor hen zou kunnen doen.

Licht vooral ook specifieke projecten binnen oude functies uit. Een aantal grote klanten benoemen werkt vaak beter dan alleen schrijven dat je ‘[activiteit] voor meerdere merken’ hebt uitgevoerd.

Lees ook: Zo kun je je cv opkrikken als je weinig ervaring hebt

Cursussen buiten je opleiding

Het benoemen van details werkt ook goed bij het omschrijven van je opleiding. En ja, dan bedoelen we ‘opleiding’ dus breder dan de studie die je misschien hebt gevolgd. We vinden online cursussen, korte seminars en het voor de lol volgen van een training vaak niet noemenswaardig, maar waarom zouden ze dat niet zijn als je er iets van hebt geleerd wat nuttig is voor je potentiële werkgever?

Trainingsmomenten buiten je opleiding zijn echt de dingen waardoor je eruit springt als sollicitant. Vaak zijn het juist de tutorials die je online hebt bekeken of cursusdagen die je binnen oude functies hebt gevolgd waardoor je een bepaalde vaardigheid op je cv kunt zetten.

Als het voor de nieuwe functie belangrijk is om te kunnen samenwerken en je daar een training in hebt gevolgd, dan is dat zeker het noemen waard, of je nu een certificaat hebt of niet. Ook relevante programma’s waar je mee kunt werken, moet je zeker niet vergeten. Zelfs niet als je het gewoon jezelf hebt aangeleerd!

Lees ook: Werkgevers delen welke eigenschappen ze willen zien op je cv

Side hustles die níet per se relevant zijn

Toch hoeft niet álles op je cv relevant te zijn voor een potentiële werkgever. Dat klinkt misschien gek, maar de side hustles en het vrijwilligerswerk erbuiten laten zien dat je gemotiveerd en enthousiast bent, en zeggen vaak iets over jou als persoon. Ben je accountant, maar heb je daarnaast een webshop waar je stickers verkoopt, dan laat je daarmee creativiteit zien. Doe je vrijwilligerswerk voor een milieu-organisatie, dan toont dat dat je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan en betrokken bent.

Dus nee, bijbaantjes als kranten bezorgen hoef je niet per se op je cv te zetten. Maar dingen die iets zeggen over jou en je vaardigheden, zijn mogelijk wel de moeite waard.

Meer tips voor je cv:

Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Wat moet er op je cv? Vergeet deze dingen niet
Sluiten