Dit is waarom je maar niet gevonden wordt in Google

Google: hebben we er niet allemaal een haat-liefde verhouding mee? Het is je beste vriend als je iets wil opzoeken maar tegelijk is het ook knap lastig om je website bovenaan de zoekresultaten te krijgen. Dit is hoe jij je website in no time een boost geeft.

The basics explained

Als je de principes van Google optimaal wil benutten, dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de term SEO. SEO betekent Search Engine Optimization en slaat op de stappen die je kan ondernemen om je positie in de Google flow te verbeteren.

Concreet betekent dit het volgende: hoe meer rekening je houdt met SEO, hoe relevanter Google je website vindt en hoe hoger Google je zal plaatsen in de zoekresultaten.

Je SEO boosten doe je zo

Er zijn verschillende manieren voor een goede SEO aanpak, maar dit zijn de belangrijkste basistips wanneer je werkt in WordPress.

1. Blokkeer geen zoekmachines

In WordPress bestaat er een instelling ‘Zoekmachine zichtbaarheid’ waarbij je de optie hebt om zoekmachines te blokkeren. Het spreekt voor zich dat je deze optie niet aanvinkt.

2. Installeer een SEO plugin

Een handige tool die je op weg helpt in het SEO-proces is de Yoast SEO plugin die je gratis kan downloaden via WordPress. De tool maakt een analyse van jouw SEO-activiteit en geeft duidelijk weer hoe je de SEO nog kan verbeteren.

3. Zoekwoorden boosten je SEO

Voor een goede SEO is het belangrijk dat er relevante zoekwoorden staan in de tekst op je website. Met zoekwoorden bedoelen we dus datgene wat mensen intypen wanneer ze op zoek zijn naar bepaalde informatie. In Google heb je een Zoekwoordplanner die je meteen laat zien wat de belangrijkste zoekwoorden zijn.

Online vind je allerlei handleidingen om aan de slag te gaan met deze Zoekwoordplanner. Zodra je weet welke zoekwoorden frequent gegoogeld worden, is het een kwestie van deze woorden strategisch in je teksten te verwerken.

4. Kies je titels en subtitels zorgvuldig

Door in je titels relevante woorden te gebruiken, gaat Google je website sneller vinden. Creatieve, ietwat cryptische titels kunnen leuk klinken, maar als ze geen link hebben met je business dan zal Google nooit jouw website bovenaan plaatsen.

5. Pas je URL aan

Je website bestaat uit verschillende pagina’s met elk hun eigen URL. Goede URL’s geven meteen een beknopt beeld van wat er te vinden is op die pagina, zoals https://www.workjuice.nl/quotes-patti-smith/. In een goede URL staan zoekwoorden en worden geen hoofdletters gebruikt. Vermijd lidwoorden: kort maar krachtig!

6. Prikkel je publiek met een metabeschrijving

In de metabeschrijving laat Google enkele zinnen zien onder elke website als kleine sneak preview. Het is aan jou om dit tekstje zo prikkelend mogelijk te maken. Hierin voeg je het belangrijkste zoekwoord toe, maar het doel is vooral om nieuwsgierigheid bij de lezer op te wekken.

7. Geef je afbeeldingen een titel én een alt tag

Als je afbeeldingen op je website gebruikt, is het belangrijk om de afbeelding achter de schermen te voorzien van een beschrijving. Kies zowel een goede titel als een alt tekst. De titel moet relevant zijn voor het artikel, de alt tekst is een beschrijving van wat er op die afbeelding staat.

Google will reward you for this.

Et voilà, je bent weer helemaal mee. Als je deze tips toepast, maak je je ongetwijfeld érg populair bij mister Google. Thank us later.

Dit vind je misschien ook interessant:

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Dit is waarom je maar niet gevonden wordt in Google
Sluiten