4 redenen voor bedrijven om digital nomads in te huren of aan te nemen

Digital nomads zijn mensen die plaatsonafhankelijk werken en alleen gebruik maken van technologie om hun werk uit te voeren. In plaats van steeds fysiek aanwezig te zijn op een kantoor werken ze van welke locatie dan ook. Is dit een hype of is het werkelijk de toekomst? Deze argumenten laten in ieder geval zien dat het een slimme zet is voor je bedrijf om digital nomads in te huren of zelfs aan te nemen.

Op afstand werken is natuurlijk niet echt een nieuwigheid meer. Steeds meer bedrijven bieden de optie aan om thuis te werken. Zelfs vragen aan je baas of je een tijdje vanuit het buitenland je werk kan verrichten is niet echt niet gek meer.

Maar een digital nomad zijn, dat is echt een heuse levensstijl. Het zijn meestal jonge mensen die van locatie naar locatie trekken om er werk te verrichten, zoals Suzanne van Duijn of Agnès Nederhof die we eerder interviewden.

Waarom zouden werkgevers deze reislustigen inschakelen?

1. Digital nomads weten wat zelfstandigheid is

Sollicitanten beweren tijdens sollicitatiegesprekken wel eens dat ze zelfstandig zijn. Dat is mooi, maar vaak is het ook gewoon snel gezegd. Meestal valt het met die zelfstandigheid toch wel best mee.

Behalve als je weet dat de kandidaat voor jou een digital nomad is. Want door al het reizen, de verschillende tijdszones en de communicatie vanuit het buitenland weten zij pas écht wat zelfstandigheid is.

2. Digital nomads bouwen continu ervaring op

De ervaring die je in het buitenland opdoet, rijkt zoveel verder dan ervaring thuis. Mensen die locatie-onafhankelijk werken verruimen hun blik op de wereld continu. Hierdoor komen zo veel sneller met nieuwe ideeën op de proppen dan mensen die nooit in aanraking komen met andere culturen.

3. Ze vergaderen veel gerichter

Een vergadering inplannen met iemand die in het buitenland werkt, doe je niet zomaar. Je moet rekening houden met verschillende tijdszones en schema’s, en de persoon in het buitenland moet zorgen dat ‘ie een goed werkende internetverbinding heeft op een rustige plaats. Dat maakt dat er meer druk komt te liggen op dit soort meetings. Wedden dat het vergaderen dan ook efficiënter en gerichter verloopt? Dat maakt dan weer ruimte vrij voor ander nuttig werk. Een win-win!

4. Ze zijn enorm flexibel

De meeste digital nomads kiezen voor hun levensstijl om de flexibiliteit die ze krijgen. Maar dat werkt in twee richtingen! Want niet alleen zijzelf zijn daar gebaat bij, ook de werkgever die ze in dienst neemt, of inhuurt.

Terwijl lokaal personeel slaapt, zou het wel eens kunnen dat digital nomads vanuit een andere tijdszone werken. Dat kan extreem handig zijn in tijden van strakke deadlines of bijvoorbeeld nieuws.

Ook wanneer het op vakantie aankomt, zijn digital nomads veel flexibeler. De grens tussen werk en vakantie is automatisch veel dunner dan bij thuisblijvers, waardoor ze sneller bereid zijn om te schuiven in hun vakantiedagen.

Digital nomads zijn dus een win-win, voor beide partijen! Wij hopen dan ook dat die mentaliteit snel zal doordringen bij werkgevers. Wij denken dat digital nomads geen hype, maar echt de toekomst zijn.

Meer lezen over digital nomads?

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 redenen voor bedrijven om digital nomads in te huren of aan te nemen
Sluiten