83% van alle vrouwen voelt zich dagelijks (onterecht) schuldig

Voel jij je weleens schuldig? Omdat je niet genoeg tijd hebt voor je vrienden én je carrière? Omdat je te veel of te weinig make-up draagt? Te mannelijk of te vrouwelijk bent? Te assertief of juist te aardig? Je bent niet de enige. Uit onderzoek van Goodiebox blijkt dat maar liefst 83 procent van de vrouwen worstelt met schuldgevoelens.

Dat moet anders, maakt Goodiebox duidelijk met een pakkende video genaamd ‘The Non-Apology‘.

Vrouwen voelen zich schuldig

Wat vrouwen ook doen, de maatschappij geeft ze het gevoel dat het fout is. Goodiebox maakte daarom een mooie video, waarin leden vertellen waar zij zich schuldig over voelen. Hierdoor komen er veel individuele, maar vaak ook herkenbare, schuldgevoelens naar voren.

Van de stigmatisering van het lichaam tot de druk om te voldoen aan de rolverwachtingen van de maatschappij: het wordt tijd dat we ons minder schuldig gaan voelen en minder vaak sorry zeggen.

“Het wordt tijd dat we de wereld laten weten dat we niet zomaar een bedrijf zijn met beautybox abonnementen, maar een merk met een doel”, zegt Nikolaj Leonhard-Hjorh, co-founder van de Goodiebox.

En ja, het mag dan uiteindelijk ter promotie zijn van hun abonnementen, dat maakt de boodschap uit de video niet minder belangrijk. Dat 83 procent van de vrouwen zich schuldig voelt, betekent dat het tijd is voor verandering.

Bekijk hieronder de krachtige video:

Wil jij je ook niet meer schuldig voelen? Goodiebox moedigt je aan om jouw non-apology met de hashtag #sorrynotsorry te delen. Om zo anderen aan te moedigen zich ook niet langer te verontschuldigen over wie ze zijn en wat ze gelukkig maakt.

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
83% van alle vrouwen voelt zich dagelijks (onterecht) schuldig
Sluiten