Tuesday Talks: 3 vragen die je jezelf moet stellen bij alles wat je doet

Graag wil ik even de aandacht voor de ultieme powervrouw Stacey Abrams. Stacey was de eerste zwarte vrouw in de geschiedenis van de VS die genomineerd was om gouverneur van Georgia te worden. Een nominatie die ze in eerste instantie niet heeft gekregen, maar iets wat haar tegelijkertijd niet tegenhield om alsnog naar stem te laten horen.

De enige manier om je doelen te bereiken, is om vooruit te blijven gaan – ondanks een tegenslag, volgens Stacey. Dus dat deed ze. In deze opzwepende TED Talk vertelt ze de lessen die ze heeft geleerd uit de campagne om gouverneur van Georgia te worden. Zoals deze 3 vragen die je jezelf moet stellen bij alles wat je doet.

Omgaan met tegenslagen

Hoe je reageert op tegenslagen, toont je karakter, vindt Stacey. En zo is het maar net. Als iets tegenzit, ga je niet bij de pakken neerzitten, maar denk je na over de stappen die je neemt om toch vooruit te komen. Zolang je maar weet waar je het voor doet.

“I’m gonna move forward because going backwards isn’t an option and standing still is not enough.”

3 vragen

Er zijn drie vragen die Stacey zichzelf altijd stelt bij belangrijke projecten die ze oppakt. Of het nu je team aansturen is, of een bedrijf opstarten: vraag jezelf af:

  1. What do I want?
  2. Why do I want it?
  3. How do I get it?

“Be aggressive about your ambition.”

1. What do I want?

Je doet iets, omdat je verandering wil zien. Maar wat wil je precies zien? Welke verandering wil je teweegbrengen? Maak het concreet voor jezelf. Vraag jezelf daarnaast af of je eerlijk tegen jezelf bent over je ambities. Is het haalbaar?

Sidenote: Laat tegenslagen je niet tegenhouden, maar “be aggressive about your ambition,” aldus Stacey.

2. Why do I want it?

Weet waarom je het doet en waarom het gedaan moet worden. Wat is de ‘why’ voor jou?

Het is belangrijk om dit echt helder voor jezelf te maken. Volgens Stacey is het zinloos om van het ‘what’ naar de ‘how’ te springen als je niet precies weet waarom je doet wat je doet. Simon Sinek is vast en zeker trots.

“Finances are often a reason we don’t let ourselves dream.”

3. How do I get it?

De laatste vraag: hoe ga je je doelen halen? Er zijn drie dingen die ons vaak tegenhouden: financiën, angst en vermoeidheid. Belangrijke obstakels om je bewust van te zijn, zodat je actief kunt proberen jezelf niet tegen te laten houden.

Tip van Stacey: Als je weet waar je bang voor bent, kun je een manier bedenken om daar omheen te werken.

Kijk hieronder de TED Talk van Stacey Abrams:

 

Meer interessante TED Talks

Reageer op artikel:
Tuesday Talks: 3 vragen die je jezelf moet stellen bij alles wat je doet
Sluiten