Verliefd op een collega? Yes, dan profiteer je van deze voordelen

We schreven er al eerder over: verliefd worden op een collega. Vaak wordt het afgeraden om iets met een collega te beginnen. Je werk kan er onder gaan leiden, en hoe ga je werk en privé gescheiden houden? Maar waarom wordt er nooit geschreven over de léúke kanten van verliefd zijn op een collega?

Vier jaar geleden werd ik ook verliefd op een collega. En ik ben niet de enige: uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat 300.000 mensen in Nederland een relatie hebben met een collega. Even heb ik getwijfeld of het wel verstandig was om een relatie op de werkvloer te beginnen, maar nu ik vier jaar later met hem samenwoon weet ik het helemaal zeker: verliefd zijn op de werkvloer is juist hartstikke leuk.

De voordelen van verliefd zijn op een collega

Inmiddels werken we niet meer samen, maar als ik terug denk aan toen zaten er juist heel veel voordelen aan samen werken met je love interest.

1. Je kent elkaar eigenlijk al heel goed

Werken jullie al langere tijd samen, en spreken jullie elkaar elke dag al? Grote kans dat jullie elkaar stiekem al heel goed kennen. Je weet wat zijn hobby’s zijn, dat hij elke zaterdagochtend op het voetbalveld te vinden is, welke muziek hij luistert… dat scheelt weer een paar ongemakkelijke gesprekken en de standaard eerste dates.

2. Je ziet elkaar veel vaker dan andere koppels

Als je iemand leuk vindt, wil je diegene zo vaak mogelijk zien. Helemaal in het begin van de relatie, als de vlinders nog druk in je buik rondfladderen, wil je zo vaak mogelijk bij elkaar zijn. Dit kan prima door samen te werken.

Let op: blijf wel altijd professioneel. Niemand hoeft ‘last’ te hebben van jullie relatie, maar een paar inside jokes op z’n tijd kunnen best. Waarschijnlijk zijn jullie collega’s alleen maar blij voor jullie.

Lees ook: Rode lippenstift naar kantoor: wel of niet doen?

3. Je leert elkaar beter kennen

Vaak gedragen mensen zich anders op hun werk dan thuis. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de sfeer en uitstraling van een bedrijf. Als je verliefd bent op een collega, en hem of haar ook buiten werktijd ziet, leer je beide kanten van elkaar kennen.

4. Jullie delen dezelfde interesses

Als je elkaar in de gangpaden van de Action hebt leren kennen gaat het waarschijnlijk niet op, maar vaak delen collega’s dezelfde passies. Zo heb ik mijn vriend leren kennen in de bioscoop. Onze gezamenlijke passie was dan ook al vanaf het begin om films te kijken. Het liefst in diezelfde bioscoop, uiteraard.

Ik kan me daarom ook voorstellen dat je, als je beide in de creatieve sector werkt, het allebei heerlijk vindt om creatief bezig te zijn. Of dat jullie als horeca-medewerkers beide ontzettend sociaal zijn, en er allebei ervan houden om ’s avonds lang te borrelen. Hebben jullie allebei een hoge functie in het bedrijf, of zijn jullie juist beide zzp’ers? Grote kans dat jullie het beste uit elkaar kunnen halen.

Dus, verliefd op een collega? Check het even bij je baas wat de policy is op de werkvloer en maak goede afspraken. Maar laat je vooral niet tegenhouden, want een relatie met een collega is hartstikke leuk.

Meer lezen over relaties op de werkvloer

Reageer op artikel:
Verliefd op een collega? Yes, dan profiteer je van deze voordelen
Sluiten