Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Thuis 17 jan 2019

De 6 grote voordelen van thuiswerken

Het wordt steeds populairder onder medewerkers: thuiswerken. Zeker als je wat verder moet reizen naar je werk is het ideaal als je één dag in de week vanuit huis kunt werken. Er zitten zelfs een hoop voordelen aan thuiswerken. Toch bestaan er nog een hoop vooroordelen.

De belangrijkste en grootste voordelen van thuiswerken hebben we voor je op een rijtje gezet. Met deze voordelen kan je leidinggevende bijna geen nee meer tegen je zeggen als je een dagje wilt thuiswerken.

Thuiswerkers zijn productiever

Ja, echt. Thuiswerken maakt ons (of in elk geval veel van ons) productiever. Dit is gebleken uit verschillende onderzoeken. Acht op de tien medewerkers die thuis werken besteden evenveel of zelfs meer uren aan hun werk, dan als zij op kantoor zijn. En negen op de tien thuiswerkers krijgen evenveel werk of juist meer werk af op zo’n dag buiten kantoor.

Thuiswerken is goed voor de balans tussen werk en privé

De balans vinden tussen ons privéleven en ons werk kan soms best lastig zijn. Want hoe moet je in hemelsnaam een succesvolle carrière, een sociaal leven, een goede relatie én voldoende tijd voor jezelf combineren? Met thuiswerken wordt het vinden van deze balans net een stukje makkelijker. Tijdens het werk kun je makkelijk wat huishoudelijke klusjes tussendoor doen. Ook kun je je eigen werktijden bepalen. Thuiswerken is dus vrij flexibel.

Thuiswerkers melden zich minder snel ziek

Medewerkers die thuis mogen werken zullen zich minder snel ziek melden. En dan hebben we het dus over klachten zoals bijvoorbeeld een verkoudheid of een blessure. Doordat zij thuis mogen werken voelen zij zich beter op hun gemak en is het makkelijker voor ze om rust toe te voegen in hun dag. Ze hoeven bijvoorbeeld niet te reizen met de trein. Vaak is dit de reden dat zij thuis wel door blijven werken.

Thuiswerkers blijven gemotiveerd

Thuiswerkers kunnen zelf hun werktijden bepalen en ook hoe hun dag eruit komt te zien. Ze kunnen pauze nemen wanneer hen dat uitkomt en ze worden niet gestoord door collega’s waardoor ze langer in één stuk door kunnen werken. Hierdoor blijven ze gemotiveerd.

Geuren voor je (thuis)kantoor die ervoor zorgen dat je productiever werkt

Thuiswerkers zijn goedkoper

Kijk, en dit is één van de voordelen waar je baas ook heel blij van wordt. Want ook voor je baas scheelt het heel wat geld als je een dagje in de week thuis blijft. De reiskosten worden op deze manier namelijk een stukje goedkoper. En geld besparen kan nooit kwaad toch?

Thuiswerken is efficiënt

Dit voordeel sluit weer heel goed aan bij de productiviteit. Er is bewezen dat de uren dat werknemers thuis zitten te werken efficiënter worden benut dan als zij op kantoor zouden zitten. 36 procent van de thuiswerkers verzet zelfs meer werk in kortere tijd dan dat zij op kantoor zouden doen in een langere tijd.

Thuiswerken lastig?

Wil je heel graag een dagje in de week thuiswerken, maar vind je dit nog best moeilijk? Online zijn er veel mogelijkheden te vinden om thuis te werken met een virtual coach. Deze helpt jou om shit gedaan te krijgen. Ideaal toch? Wij schreven al eerder over zeven trucjes om gefocust te blijven werken.

Ondanks dat het op kantoor waarschijnlijk veel gezelliger is, is het wel handig om af en toe een dagje thuis te kunnen werken.

Meer lezen over thuiswerken?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
De 6 grote voordelen van thuiswerken
Sluiten