You go – 6 dingen die je voor je carrière vanuit huis kunt doen

Ook op carrièrevlak liggen er door de crisis heel wat dingen stil. Sollicitaties staan on hold, opleidingen worden uitgesteld en projecten worden op de lange baan geschoven. Da’s behoorlijk zonde als je net aan je carrière wilde bouwen. Maar geen nood: deze zes dingen kan je gewoon vanuit huis doen én ze komen je carrière ten goede.

Druk bezig met carrière maken? Geen nood, zelfs in quarantaine is dat nog mogelijk.

6 dingen die je voor je carrière vanuit huis kunt doen

The Every Girl verzekert ons dat er nog steeds ontzettend veel ruimte is om je loopbaan te boosten. Zelfs vanuit je luie stoel.

1. Update je CV en LinkedIn-profiel

Wanneer heb je voor het laatst je CV of LinkedIn geüpdatet? Wedden dat dat alweer een tijdje geleden is?

Toch is het al-tijd een goed idee om deze bronnen regelmatig te updaten. Alleen zo kunnen recruiters je vinden en benaderen met interessante voorstellen.

2. Breid je kennis online uit

Heb je het gevoel dat werk en privé in elkaar overvloeien en dat je maar amper aan je dagelijkse verantwoordelijkheden toekomt? Dan is het nu belangrijker dan ooit dat je dat patroon doorbreekt. En dat kan bijvoorbeeld door een nieuwe skill te leren.

Gelukkig zijn er online heel wat online websites en tutorials te vinden. Upgrade je Photoshop-skills, school jezelf bij in e-mailmarketing of leer een nieuwe taal. Wedden dat je energiepeil een boost krijgt?

3. Leg contact met je netwerk

De netwerkborrels zijn dan wel allemaal geannuleerd de komende periode, toch hoeft dat niet te betekenen dat je niet meer kan netwerken. Maak bijvoorbeeld een lijst met interessante personen uit je netwerk en plan een virtuele koffiedate in.

Of benader mensen uit je netwerk met een interessant artikel of een inspirerende quote. En onthoud vooral: het is niet wat je kent, maar wié je kent.

4. Start je eigen website of blog

Wil jij jezelf als merk wat meer op de markt positioneren? Begin dan met het uitbouwen van je persoonlijke blog of website. Laat aan de rest van de wereld zien wie jij bent, wat je doet en waarvoor ze jou kunnen contacteren.

Deel die website vervolgens met je netwerk (bijvoorbeeld op LinkedIn). Op die manier bouw je een bepaalde autoriteit op in je industrie. You go.

5. Geef je op voor een project buiten je comfort zone

Magie ontstaat buiten je comfort zone, right? Daag jezelf daarom eens uit om een project buiten je comfort zone op te pakken.

Niet alleen zal je hulp ontzettend gewaardeerd worden, je zal na afloop weer een gevoel van enthousiasme voor je baan voelen.

6. Lees een business boek

Nu je vaker thuiszit, is er veel meer tijd om jezelf te verdiepen in literatuur. Wil je je carrière boosten? Lees dan eens een boek over business.

Je zou zelfs een boekenclubje kunnen starten met collega’s waarin je de gelezen boeken achteraf samen bespreekt. Klinkt leuk toch? En anders zijn er altijd nog genoeg podcasts over dit onderwerp.

Waar je oorspronkelijk zou vermoeden dat quarantaine je carrière doet afvlakken, hoeft dat gelukkig helemaal niet zo te zijn.

Reageer op artikel:
You go – 6 dingen die je voor je carrière vanuit huis kunt doen
Sluiten