Tessa Ham
Tessa Ham Persoonlijke groei 20 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Hoe een vision board je kan helpen jouw doelen te realiseren

Stof je oude tijdschriften maar af en haal je Pritt stift uit de kast. Een middag aan je vision board werken is niet alleen heel leuk, maar ook een goede manier om jouw doelen vast te stellen. Maar waar begin je? En waarom zorgt zo’n bord er nou voor dat je jouw doelen ook kunt realiseren?

Wat is een vision board?

Een vision board is niets meer dan een stuk papier, muur of karton met een collage van afbeeldingen en teksten erop vastgeplakt. Om te kiezen wat je er precies opplakt is het goed om er een tijdsperiode bij te bedenken. De vraag die je met je vision board beantwoordt is bijvoorbeeld: hoe wil ik dat mijn leven er over één jaar uitziet?

Waarom zou je een vision board maken?

Een vision board vat eigenlijk jouw visie, dromen en wensen samen. Het helpt je vast te stellen waar jij nou écht blij van wordt en wat je doelen kunnen zijn om die dromen waar te maken. Misschien wist je dit ergens in je achterhoofd al wel, maar met een vision board word je visie veel concreter.

Natuurlijk zou je dat ook gewoon kunnen opschrijven. Maar door het met een vision board te doen, wordt je gedwongen om je dromen en doelen te visualiseren. Voor veel mensen werkt het heel motiverend om het einddoel voor zich te kunnen zien. Bovendien kun je jouw vision board ophangen in je interieur, waardoor je er elke keer weer aan herinnerd wordt.

Hoe maak je een vision board?

Zorg dat je voordat je gaat beginnen een wit vel, een muur of karton in huis hebt, net als lijm en eventueel washi tape en andere versieringen. Je kunt de quotes en afbeeldingen natuurlijk uit (oude) tijdschriften knippen. Maar je kunt ook op Pinterest rondkijken.

Voordat je afbeeldingen zoekt, kun je het beste een mindmap maken. Schrijf in het midden van een A4-tje de naam van jouw bedrijf of gewoon ‘ik’ op. Daarna kun je nadenken over de personen en dingen die jij nodig hebt in je leven. Wat waren afgelopen jaar jouw lichtpuntjes? Waar ben je het meest trots op? Wat zijn dingen die je graag nog wil bereiken?

Denk vervolgens niet te lang na over de afbeeldingen die je uitknipt of uitzoekt. Je bord hoeft echt geen schoonheidsprijs te winnen. Je kunt de stapel afbeeldingen en teksten wel nog sorteren voordat je ze opplakt.

En dan?

Zoals we eerder al zeiden zet je jouw vision board op een plek waar je ‘m veel ziet, zoals bijvoorbeeld in je thuiskantoor of slaapkamer. Het is belangrijk om jouw bord er na een half jaar weer bij te pakken. Ben je op weg om jouw visie waar te maken of moet je nog bijsturen?

Zie je het nog niet helemaal voor je? Op Pinterest vind je een hele hoop inspiratie. En onthoud: misschien vind je het uiteindelijk helemaal niets. Wat voor de één wel werkt, werkt niet per se voor een ander.

Meer lezen over doelen stellen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Hoe een vision board je kan helpen jouw doelen te realiseren
Sluiten