Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 14 dec 2019

Dit kantoor neemt de kerstsfeer wel heel serieus en bouwt een winter wonderland doolhof

Kerstversiering is – net als kerst zelf overigens – magisch. Hang een paar lichtjes op en pats boem, je hebt sfeer. Zelfs in een saaie kantoorruimte met tl-verlichting en een systeemplafond. Wij vinden het dan ook niet heel gek dat uit onderzoek van Viking blijkt dat Nederlanders meer kerst op kantoor willen zien. De medewerkers van Viking zelf zullen geen last hebben van dit probleem. Hun kantoor werd next level versiert: ze bouwden een heus winter wonderland doolhof.

Ja, dat lees je goed: een winter wonderland doolhof. Van 247 vierkante meter om precies te zien, middenin hun kantoor.

Winter wonderland doolhof

In het geheim schetste een klein team de tekeningen voor het doolhof, zodat de rest van de werknemers compleet verrast zouden worden. Twee dagen lang werkten twaalf mensen in totaal tien uur om het hele doolhof in elkaar te zetten. Ze gebruikten hiervoor maar liefst 1152 dozen.

winter wonderland doolhof viking
Bron: Viking Nederland

Toen de collega’s op maandagochtend op hun werk verschenen, moesten ze eerst door het winter wonderland doolhof om hun bureau te vinden. Daar bleef het overigens niet bij: er was ook een iglo, een elven werkplek en een kerstmarkt in elkaar geknutseld. Eén van de vergaderruimtes was omgetoverd tot een kerstige ballenbak met 31.000 witte en zilveren plastic ballen. Laten we even eerlijk zijn: je bent nooit te oud om van een ballenbak te genieten.

De kerstbomen, sneeuwpoppen en openhaarden maakten het plaatje helemaal af. Ook dit werd zelf geknipt in eigen tijd. “De positieve reacties van werknemers was het weekend doorwerken meer dan waard”, vinden de bouwers en knutselaars.

winter wonderland doolhof viking
Bron: Viking Nederland

Vraag je je nu af hoe lang het winter wonderland doolhof is blijven staan? De dozen werden aan het begin van de middag opgeruimd, maar de versieringen blijven nog wel staan, zodat de werknemers er langer van kunnen genieten.

Verder lezen over het kantoorleven?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Dit kantoor neemt de kerstsfeer wel heel serieus en bouwt een winter wonderland doolhof
Sluiten