Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 23 feb 2019

Een verzonden mail terughalen met Outlook: zo doe je dat

Het komt weleens voor dat je eigenlijk je net verzonden mail wil terughalen. Misschien heb je haastig of met veel emoties een mailtje getikt, maar het kan ook zijn dat je voor de duizendste keer bent vergeten je bijlages toe te voegen. Hoe dan ook: een verzonden mail terughalen is mogelijk. Gebruik jij het programma Outlook? Lees dan door.

Oeps! Een verkeerde e-mail gestuurd, misschien zelfs naar de verkeerde persoon. Wil je een verzonden mail terughalen bij Outlook? We vertellen je stap voor stap hoe je dit kunt doen. Let op: als de ontvangers het bericht al hebben geopend, lukt dit niet. Dit is bovendien niet de enige grote maar. Het is alleen mogelijk een mail in te trekken als de ontvanger ook Outlook gebruikt.

Verzonden mail terughalen: Outlook

Is dat zo of wil je het gewoon proberen? Volg dan deze stappen:

1. Ga naar de map Verzonden items. Deze vind je aan de linkerkant van het venster tussen de rest van de mappen.

2. Open het bericht dat je wil intrekken. Let op: je kunt de verzonden mail niet terughalen als het wordt weergeven in het leesventer. Dubbelklik om het mailtje echt te openen.

3. Vind bovenin het menu Verplaatsen, daarnaast staat ook Acties. Druk op Acties en vervolgens op Dit bericht intrekken…

Je kunt vervolgens kiezen of je de verzonden mail verwijderd of dat je ‘m vervangt voor een nieuw bericht (bijvoorbeeld nu wél met bijlages).

Helemaal opgelost?

Houd er rekening mee dat de mail niet zomaar is verdwenen. In plaats van de verzonden mail staat er nu: ‘Dit bericht is ingetrokken’. Je hoeft je dus niet meer te verantwoorden voor wat er in de mail stond, maar wel waarom je ‘m weer hebt ingetrokken.

Meer over mail

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Een verzonden mail terughalen met Outlook: zo doe je dat
Sluiten