Meal prep monday: vegetarische en makkelijke gratin van wintergroenten

Deze week is het Nationale Week Zonder Vlees, een toffe actie die oproept om vaker voor een vegetarisch alternatief te kiezen. Ook bij WorkJuice gaan we die uitdaging graag aan! Daarom delen we deze week een lekker vegetarisch recept voor een makkelijke groentengratin.

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Lees dan vooral dit artikel even door: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!). Daar leggen we je namelijk precies waarom meal preppen zo handig is, én waarom je er tijd en geld mee bespaart.

En laat je vooral ook inspireren door deze heerlijke meal prep recepten voor de lunch op werk: 11 gezonde recepten om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden.

Meal prep recept: makkelijke gratin van wintergroenten

Het recept van vandaag is van ons culinaire zusje Culy en is geschikt voor 4 dagen.

Op je boodschappenlijst

  • 450 gram zoete aardappel
  • 1/2 knolselderij
  • 1 grote pastinaak
  • 150 gram boerenkool
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 klont boter + extra voor het invetten
  • Olijfolie
  • Geraspte nootmuskaat
  • Zout & peper
gratin met groenten voor meal prep monday
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zó maak je deze makkelijke gratin van wintergroenten

Verwarm de oven voor op 180 graden (gewone conventieoven) of 160 graden (heteluchtoven). Vet de ovenschaal in met een beetje boter.

Schil de groenten en snijd ze in dikke frieten.

Smelt een klont boter in een ruime koekenpan en bak de ui en knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn, maar nog niet verkleurd.

Doe de gesneden groenten erbij, schep om en breng op smaak met flink wat peper en zout.

Roer de boerenkool door de groenten en schep dan alles over in de ingevette ovenschaal.

Verwarm in een pannetje de room met de melk en giet dit over de groenten in de ovenschaal. Stop de laurierblaadjes ertussen en rasp er nootmuskaat overheen.

Bak de gratin van wintergroenten in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Schep in bakjes en bewaar in de koelkast.

Meer vegetarische meal prep recepten voor de lunch op werk

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Meal prep monday: vegetarische en makkelijke gratin van wintergroenten
Sluiten