Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Werkplekken 18 april 2019

Werken bij het industriële Van Maanen Delft mét huisgemaakte taart

Kun je je thuis niet meer concentreren? We’ve been there. Opeens zijn er nog heel veel klusjes in huis te doen, of heeft de buurman besloten keihard met smartlappen mee te zingen. Wij zoeken daarom hotspots door heel Nederland en laten jou de mooiste plekken zien waar jij meteen wil werken. De hotspot van deze week: Van Maanen Delft.

Van Maanen zit inmiddels op twaalf locaties in Nederland, dus ook als je niet in Delft woont, bestaat er een kans dat er één bij jou in de buurt zit.

Werken in een bakkerij

Van Maanen is een bakkerij, winkel en restaurant in één. Je weet wat dat betekent: een heerlijke zoete lekkernij bij de koffie. De gevulde koek was to die for. Maar je kunt hier ook gaan voor de worteltaart, cheesecake of chocoladetaart bijvoorbeeld. Allemaal handgemaakt natuurlijk!

Kom je hier rond lunchtijd? Heb jij even geluk. Zoals je van een bakker verwacht is het brood verrukkelijk. Ga voor een boterham met rosbief of gerookte zalm, of bestel een lunchgerecht als warme quiche of huisgemaakte falafel. Alleen die laatste twee zijn boven de tien euro. De rest komt daar onder uit, waardoor je geen fortuin kwijt bent. Wel zo fijn!

Goed, genoeg over het eten. Hoe zit het met het werken? De wifi is gratis en heeft geen wachtwoord. Scheelt weer een een ongemakkelijke: ‘Hoe schrijf je dat?’ als je naar het wachtwoord moet vragen. Verder werkt ‘ie ook nog eens als een trein.

De sfeer van Van Maanen Delft

Een groot bonuspunt van Van Maanen Delft: de inrichting en sfeer. Wauw, wát een mooie zaak is dit. Er zijn onwijs veel lekkere zitjes. Zo zijn er een soort van ‘booths’ met banken en zijn er fijne stoelen bij de openhaard. Oké, niet zo handig voor een paar uur werken misschien, maar er zijn ook genoeg tafels waarbij je een goede rugleuning hebt. Ik neem plek aan een tafeltje met fluwelen stoelen en uitzicht op de open keuken.

De zaak heeft een industriële inrichting. Denk aan: een stenen muur, hangende lampen en genoeg groen. Worden we blij van! Bovendien is het een ruime zaak met veel zitplekken, waardoor er altijd wel een plekje is te bemachtigen. Het is gezellig druk, maar door de grote ruimte nooit storend. Voor ik het weet zijn er aantal uur voorbijgevlogen.

Van Maanen Delft

Pluspunten

  • De wifi is snel en heeft geen wachtwoord
  • Een bakker, dus de taarten en het brood zijn ge-wel-dig
  • Zeven dagen per week open
  • Betaalbaar

Adres van Van Maanen Delft

Je vindt Van Maanen Delft op steenworp afstand van de Markt, op Hippolytusbuurt 3 om precies te zijn. Je kunt er zeven dagen per week binnenlopen van 8:00 tot 18:00 uur.

We bezochten de Van Maanen in Leiden ook al. Benieuwd? Kijk dan hier.

Meer werkplekken in de omgeving

Reageer op artikel:
Werken bij het industriële Van Maanen Delft mét huisgemaakte taart
Sluiten