Tessa Ham
Tessa Ham Thuis 15 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Dromen maar: een tuinhuisje als home office

Er zijn heel wat dingen die wij op onze wishlist voor ons toekomstige huis hebben staan. Een kookeiland, een heerlijk bad en een groene tuin bijvoorbeeld. Na uren zwerven over Pinterest hebben we nog iets gevonden wat echt niet in ons droomhuis kan ontbreken: een modern schuurtje in de tuin, oftewel een tuinhuisje, die als home office functioneert.

Na een beetje verdiepen blijkt dat zo’n tuinhuisje er niet alleen geweldig uitziet, maar dat het ook nog eens goedkoop en eco-vriendelijk is.

 

Rustig thuiswerken in een tuinhuisje

Waarschijnlijk wil iedereen altijd wel zo’n schuurtje in de tuin als home office, maar helemaal nu je met je nieuwe collega’s aan de keukentafel zit te werken. Kon je je maar opsluiten in je home office om in alle rust te werken…

Alhoewel we het in Nederland nog nooit gehoord hadden, kwamen we er – na een beetje verdiepen – achter dat het in andere landen een stuk normaler is. In Groot-Brittanië hebben ze zelfs een woord voor iemand die in zo’n schuurtje werkt: een shedworker.

Oké, ook daar is een extra kamer de populairste plek voor een home office, maar het tuinhuisje komt daar vlak achteraan volgens The Guardian. Grote schrijvers als Roald Dahl waren shedworkers, maar ook bijvoorbeeld Bob Dylan.

De voordelen van een tuinhuisje als home office

We snappen wel waarom: het is onwaarschijnlijk dat je huisgenoten (dieren of mensen) je komen storen als je zit te werken in het tuinhuisje. Hierdoor kan je in opperste concentratie werken. Bovendien hoef je geen home office in je slaap- of woonkamer creëren. Dit is altijd een beetje tricky, omdat de scheidslijn tussen werk en privé dan heel dun wordt.

Nog meer wegdromen: deze home offices laten zien waarom een gallery wall een héél goed idee is

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat het tuinhuisje echt van jou alleen is. Wij dromen weg bij het idee dat we in alle rust kunnen werken, met niets meer dan een houtkachel, koffiezetapparaat en onze laptop.

 

Ten slotte is een tuinhuisje neerzetten een stuk goedkoper dan een nieuw huis kopen waar je een extra kamer hebt. Maar goed, dan moet je natuurlijk wel een grote tuin hebben. Droom lekker met ons mee met onderstaande Pinterest beelden als jij die ook niet tot je beschikking hebt.

 

 

 

 

 

Meer inspiratie voor een fijne home office?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Dromen maar: een tuinhuisje als home office
Sluiten