Tessa Ham
Tessa Ham Geld 6 apr 2020

Dit trucje laat jou ongemerkt 1.500 euro per jaar sparen

Is sparen niet je grootste talent? Maak het dan zo makkelijk mogelijk voor jezelf. Er is een foolproof manier om heel makkelijk bijna 1.500 euro per jaar te sparen, zonder dat je het erg merkt op je bankrekening.

Met deze simpele truc voel je het sparen amper in je portemonnee.

Kleine uitgaven

De kans is groot dat al die kleine bedragen hier en daar normaal gesproken je grootste uitgavenpost vormen. Dat croissantje bij de supermarkt, dat biertje op het terras, die cappuccino op het station. Je koopt deze dingen zo gauw, omdat ze door hun lage prijs geen pijn doen in je portemonnee.

Totdat je aan het einde van de maand bent natuurlijk, je geld op is gegaan aan deze dingen en je niets meer naar je spaarrekening kan overmaken. Maar wat nou als we deze manier van geld ‘uitgeven’ voor ons laten werken?

Simpele truc om te sparen

Het trucje om bijna 1.500 euro in een jaar te sparen is heel simpel. Het gaat als volgt: op maandag leg je 1 euro opzij, op dinsdag 2 euro, op woensdag 3 euro… Zo maak je elke dag 1 euro meer over, totdat je op zondag 7 euro overmaakt naar je spaarrekening.

Je zal zien dat dit een goede manier is om 28 euro per week te sparen, zónder dat je het echt in je portemonnee voelt. Net als de kleine bedragen die je altijd uitgeeft, merk je er weinig van.

Interessant: 11 mensen vertellen hoeveel geld ze nou echt op hun spaarrekening hebben staan

Het is bewezen dat hoe meer je met sparen bezig bent, hoe meer je ook zal sparen. Toch snappen we het ook wel als je geen zin hebt om elke dag een klein bedrag over te maken. Of misschien ken je jezelf, en vergeet je het weer. Je kan er dan ook voor kiezen om elke week automatisch 28 euro op je spaarrekening te storten.

Kan je deze truc het hele jaar volhouden? Na 365 dagen heb je een mooi bedrag van 1.465 euro bij elkaar gespaard, zonder het erg gemerkt te hebben. Hiervan kan je bijvoorbeeld een lekkere welverdiende vakantie boeken of natuurlijk doorsparen voor een ander doel.

Een groter bedrag sparen

Vind je die 1.465 euro te weinig om in een jaar te sparen? Je kunt de bedragen per dag natuurlijk ook verdubbelen. Of je doet een spaarchallenge waarbij je elke week een hoger bedrag spaart. Je zal zien dat het steeds makkelijker is om te sparen als het bedrag op je spaarrekening groeit.

Meer sparen? 5 manieren om te sparen zonder dat je het doorhebt

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, besparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Dit trucje laat jou ongemerkt 1.500 euro per jaar sparen
Sluiten