6 handige tools voor een makkelijker leven

Geen wonder dat je op deze kop klikte, want een makkelijk leven willen we natuurlijk allemaal wel. Maar hoe box je zo’n luchtig en vrij leven voor elkaar? Ten eerste wellicht door je simpelweg niet te druk te maken om kleine dingen, maar gelukkig zijn er ook allerlei tools die je kunnen helpen en je leven net een tikkeltje relaxter te maken. Wij zetten ze voor je op een rij.

En dan hebben we het niet over een gereedschapskist vol schroevendraaiers en een goede zaag. Nee, deze apps of websites helpen je een handje om je leven beter in te richten, productiever te zijn of om overzicht te creëeren. Een makkelijker leven coming in in 3… 2… 1…

1. E.ggtimer

E.ggtimer is dé website die je kunt gebruiken als je voor jezelf een tijd wilt zetten om gefocust te blijven. Het is niets meer dan een simpele countdown timer die je kunt zetten als je er zeker van wilt zijn dat je je een bepaalde tijd concentreert. Je kunt ook special timers zetten, zoals de pomodoro timer die een 25/5 cycle heeft. Die zorgt ervoor dat je 25 minuten productief kunt werken en dan een pauze kunt nemen van vijf minuten. Natuurlijk kun je ook gewoon op de klok kijken of de timer op je mobiel zetten, maar toch.

Warning: zet je geluid niet te hard, want anders schrik je je het leplazerus als de timer afgaat (been there, done that…).

Handig: 7 tips om productief te blijven als je vanuit huis werkt

2. TED.com

Een website die onder geen beding in dit rijtje mag missen. TED is een non-profit organisatie die ons als kijker inspireert met video’s van sprekers in allerlei werkvelden en interessegebieden. Heb je advies nodig voor je relatie? TED. Weten hoe je productiever kunt zijn? TED. Een inspirerende verhaal horen over body positivity? TED. Je begrijpt het, TED is het antwoord op veel quests naar inspiratie.

3. Todoist

Heb je moeite met het onthouden van alles waar je mee bezig bent of nog moet doen? Heb je allerlei to do-lijstjes op verschillende plekken? Dan is Todoist jouw weg naar een makkelijker leven. De app is eigenlijk een digitale, uitgebreide to do-lijst waarin je al jouw to do’s voor al jouw projecten in één app kunt organiseren.

Je kunt je taken makkelijk toevoegen en labelen met een project en deadline (of zonder deadline). Zo heb je heel overzichtelijk wat al jouw to do’s voor de komende tijd zijn en hoeven ze niet uren in je hoofd te dwalen met het risico dat je ze vergeet.

4. Forest

Betrap je jezelf erop dat je gedurende de dag net iets te vaak naar je telefoon grijpt om iets op Instagram te zetten, snel een appje te beantwoorden of simpelweg te checken hoeveel graden het buiten is? Forest helpt je om meer afstand te nemen van je telefoon. De app ‘blokkeert’ je telefoon als het ware. In de tijd dat jij er niet op zit, groeit er een boompje op je scherm. En die wil je natuurlijk niet dood laten gaan door je telefoon te gebruiken!

Andere apps zoals deze zijn de Offtime app, maar ook Instagram zelf heeft een functie waarbij de app blokkeert als je het vooraf ingestelde limiet hebt bereikt.

5. Strides

Strides is een handige habit tracker app die je kunt gebruiken om je doelen te behalen: van meer water drinken tot je slaap of je financiële situatie tracken. Met de app zet je makkelijke reminders en doelen en wordt je voortgang in heldere grafieken bijgehouden.

6. Gratitude Journal

Een manier om met meer aandacht te leven en positiever in het leven te staan, is dankbaar zijn. Door dagelijks drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent, focus je op hetgeen wat je al hebt en wat waardevol is en ben je hier bewuster van.

In de app kun je gemakkelijk de dingen bijhouden waar je die dag dankbaar voor bent. Je kunt er tekst en foto’s in zetten en zo elke dag bijhouden waar je die dag blij van werd.

Makkelijker leven doe je zo

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
6 handige tools voor een makkelijker leven
Sluiten