Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 14 april 2020

Vind je het stiekem te stil zonder je collega’s? Met deze tools haal je de kantoortuin bij je in huis

De meeste mensen vinden het normaal gesproken heerlijk om zo nu en dan een dagje thuis te werken. Lekker met de kat op schoot en zonder collega’s die je constant lastig vallen. Toch zit er ook een keerzijde aan thuiswerken. Nu we opeens gedwongen thuis in quarantaine zitten, gaan we het geluid van kantoor nog missen. Gelukkig is daar nu een oplossing voor.

Een Duits mediabedrijf genaamd Kids Creative Agency  heeft namelijk iets briljants gemaakt. Onlangs hebben ze de website imisstheoffice.eu gelanceerd. Je kunt deze het beste vergelijken met een white noise generator. Alleen hoor je hier geen geluid waarvan het frequentiespectrum constant is, maar de bekende geluiden van kantoor.

Van een zoemende airconditioning tot collega’s die tafeltennissen

Op de website stel je in met hoeveel collega’s je op de afdeling zit, klikt op play en het is alsof je weer op kantoor bent. Van gesprekken in de achtergrond tot het gerammel van pennenbakjes en van een zoemende airconditioning tot ritselend papier. Er zijn zelfs digitale collega’s die beginnen te neuriën. Doe je ogen dicht en je bent weer even op kantoor. Wie had ooit verwacht dat je daar ooit nog naar zou verlangen.

Is dit niet genoeg en heb je echt ongelofelijk last van heimwee? Dan kun je ook zelf nog extra geluidseffecten activeren. Door te klikken op verschillende apparaten voelt het nog meer alsof je weer op kantoor bent. Vul bijvoorbeeld een bekertje water of klik op de printer voor het geluid van rollend papier en foutmeldingen. Je kunt zelfs een potje tafeltennis aanzetten.

Thuiswerken, maar dan op kantoor

Dus mocht je nu thuis achter je laptop zitten en het echte kantoorgevoel missen? Dan is het zeker de moeite waard om naar imisstheoffice.eu te gaan. Dit is voorlopig namelijk de enige optie om bij het thuiswerken toch het gevoel te hebben dat je op kantoor zit.

Een andere optie is de tool Calm Office gebruiken, gemaakt door de Belgische onderzoeker Stéphane Pigeon. Zoals de naam al verklapt zijn dit veel kalmere kantoorgeluiden. Bovendien kan je deze helemaal instellen naar jouw smaak. Hoe hard moeten je ‘collega’s’ praten of tikken? Moet iemand wat opschrijven?

In totaal zijn er tien verschillende onderdelen die je zelf harder of zachter kunt zetten. Zo heb je geen heimwee meer naar de kantoortuin en kunnen we er weer even tegenaan.
Eigenlijk moeten we juist genieten van de stilte: Vermoeidheid, hoofdpijn en verzuim: moeten we de kantoortuin afschaffen?

Reageer op artikel:
Vind je het stiekem te stil zonder je collega’s? Met deze tools haal je de kantoortuin bij je in huis
Sluiten