Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Thuis 19 feb 2019

8 tips voor thuiswerken met een baby

Helaas ben je niet altijd even productief als je vanuit huis werkt. Het is niet makkelijk om altijd geconcentreerd te blijven. Natuurlijk zijn er ook een hoop voordelen aan thuiswerken. Maar het is geen vakantie, het is geen doen alsof en het is niet zo relaxed als andere mensen altijd denken. Zeker niet als je een baby thuis hebt. Maar het kan, met deze tips van andere carrièremama’s.

Ons zusje Famme Baby vroeg acht moeders om hun beste tips om geconcentreerd thuis te blijven werken.

1. Bewegende beelden

‘Het enige moment dat ik echt aan werken toekom is tijdens het middagdutje. En voor de rest van de tijd is Netflix een godsgeschenk.’ – Arlene (23)

2. IJsjes

‘Zorg dat je altijd ijsjes in huis hebt. Als ik een conference call heb, zet ik m’n dreumes zijn eigen stoel, met een ijsje voor de tv. Op die manier lukt het me bijna altijd tot het einde van het gesprek te komen. – Shana (34)

3. In de tuin

‘Op het moment dat het middagdutje begint, ga ik aan de slag. Behalve die ene keer dat mijn dochter weigerde in bed te gaan liggen en ik een conference call met mijn baas gepland had staan. Toen heb ik de deur dichtgedaan en ben ik in de tuin gaan staan terwijl mijn dochter binnen aan het gillen was. Soms is het niet anders…’ – Lynn (36)

4. Pak je moment

‘Naast het werken tijdens middagdutjes en in de avonduren pak ik de spontane momenten. Bijvoorbeeld als mijn zoontje helemaal opgaat in een bepaald spelletje. Daarnaast werk ik veel als mij man vrij is, want thuiswerken met kinderen kan nogal onvoorspelbaar zijn.’ – Sara (36)

5. Vervelingsdoos

Creatieve oplossingen kunnen je ook een handje helpen: ‘Ik heb een ‘vervelingsdoos’ samengesteld, zodat mijn kind – zodra hij zich verveelt – de doos kan pakken en weer even zoet gaat spelen.’ – Ruth (34)

6. Lekker slapen

Dutjes zijn ideaal: ‘Ik denk dat het afhangt van hoeveel kinderen je hebt en hoe oud ze zijn. Ik maak een duidelijk dutjes-schema waarin ik mijn werk kan doen. Ik ben extra geconcentreerd als ik weet dat ik maar 1,5 uur heb om iets af te krijgen. En anders zet ik ze gewoon voor de tv.’ – Katherine (34)

7. Af en toe laten gaan

‘Ik moet het bij thuiswerken hebben van de middagdutjes! Samen met het kijken van veel te veel Paw Patrol en een heleboel andere klusjes die ik dan niet afkrijg.’ – Kate (33)

8. Multitasken

Multitasken is vaak geen goed idee, maar soms is het als mama toch wel ideaal: ‘Toen mijn kind nog een baby was, liet ik haar slapen op mijn schoot. Ik typte terwijl zij sliep. Ook deed ik telefoontjes terwijl ik haar borstvoeding gaf omdat ik wist dat ze niet zou kunnen gaan huilen me haar mond vol! Toen ze meer mobiel werd heb ik de opa’s en oma’s hard nodig gehad om ook maar iets van werk gedaan te krijgen.’ – Jessica (30)

De lessen die we hieruit kunnen trekken: benut die middagdutjes, koester je Netflix en geef je soms over aan het moment.

Meer lezen over thuiswerken

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
8 tips voor thuiswerken met een baby
Sluiten