6 tips voor een steengoede Pinterest biografie (om indruk te maken)

Gebruik jij Pinterest al om je bereik te vergroten? You should, want Pinterest lijkt steeds groter te worden. En terecht, want we kunnen hier verdrinken in een zee van handige tips, motiverende quotes, festival outfits, make-up tutorials, interieurfoto inspiratie, kattenplaatjes…. je snapt ons punt.

Met deze 6 praktische tips zorg je ervoor dat jouw Pinterest biografie helemaal up to date is, en goed gevonden wordt in de Pinterest zoekmachine (heel belangrijk!). Met een goede bio maak je ook nog eens indruk op je volgers – iets wat goed is voor je professionaliteit en geloofwaardigheid. Waar wacht je nog op?

1. Ga voor een persoonlijke foto

Ben je een blogger of heb je een persoonlijk account? Dan is het een goed idee om een duidelijke, herkenbare foto te gebruiken. Wees origineel: niemand zit op jouw pasfoto voor je ID-kaart te wachten. Zorg ervoor dat je gezicht goed herkenbaar is. Een foto van top tot teen is geen goed idee, want dan ziet niemand je ogen. Ga liever voor een foto van je gezicht, of vanaf je middel.

Kijk je liever niet direct in de camera? Ook geen probleem! Wegkijken is dé trend onder influencers, dus doe dat lekker ook. Of gebruik een mooie bloem als eyecatcher die je voor een oog houd voor een extra creatief aspect.

Lees ook: Leer fotograferen als een pro met deze 6 tips

2. … of toch liever een logo

Heeft jouw business een prachtig logo waar je veel tijd in gestoken hebt, en is dat logo ook goed leesbaar als ‘ie klein is? Dan is het juist een goed idee om voor je logo te gaan. Logo’s zijn over het algemeen herkenbaarder dan foto’s en helemaal als je een stunning logo hebt. Kan je deze zelf niet maken, schakel dan hulp in van anderen.

3. Je (merk) naam

Heb je een persoonlijk Pinterest account? Ga dan voor je eigen naam. Als je blogger bent, dan zet je je blognaam daar nog achter. Gebruik je Pinterest juist als business account, ga dan juist voor je merknaam.

4. Een duidelijke tagline

Je maakt je biografie helemaal af met een duidelijke tagline. En dan hebben we het niet over ‘houdt van pizza’s en kijkt graag naar alle series op Netflix’, maar vertel je bezoekers wat ze écht op jouw account kunnen vinden.

roomed pinterest biografie tagline

Als we naar onze collega’s van Roomed kijken, zien we bijvoorbeeld de volgende tagline: ‘Een online magazine over interieur en alles wat daarbij komt kijken. Inspiratie voor de woonkamer, slaapkamer en keuken, maar ook bloemen en planten.’ Duidelijker kan niet, right? Je weet precies wat je kan verwachten als je dat account gaat volgen.

5. Koppel je website en Instagram

Je kan jouw account verifiëren bij je instellingen onder het kopje ‘Claimen’, waar je zowel je Instagram, Etsy account en YouTube aan je Pinterest account kan koppelen.

Lees ook: In het tijdperk van Instagram is het belangrijk je eigen menselijke ‘kleine’ successen te herkennen

Hier kan je overigens ook je website claimen, iets wat we altijd aanraden. Koppel je website aan je Pinterest account, zodat je volgers binnen één klik op jouw website terecht kunnen komen. Ook ziet het er professioneel uit als jouw account gekoppeld is aan je andere social media.

6. Voeg een locatie toe

Je kan een locatie toevoegen aan je biografie. Zit jouw kantoor in Amsterdam? Laat dat dan weten aan je volgers. Door een locatie toe te voegen, ben je beter te benaderen.

Kleine side note: als je Pinterest gebruikt als business account en items wereldwijd verkoopt, dan is het niet aan te raden om ‘worldwide’ of ‘earth’ als locatie toe te voegen. Dit staat onprofessioneel – ga liever voor je woonplaats of werkplaats.

Meer leren over Pinterest?

Reageer op artikel:
6 tips voor een steengoede Pinterest biografie (om indruk te maken)
Sluiten