7 easy tips voor een minder vol hoofd en meer rust

Helaas overkomt het ons allemaal wel eens dat ons hoofd helemaal volgepropt zit met zorgen en problemen die we niet meteen kunnen oplossen. Vervelend, zeker als je een pessimist of perfectionist bent. Allemaal zorgen ze voor stress die je niet kunt gebruiken. Wat je nodig hebt zijn manieren om meer rust in je hoofd te creëren.

We delen tips zodat je een minder vol hoofd hebt.

7 tips voor meer rust in je hoofd

Wake up call: niet alle problemen kun je meteen oplossen. We snappen dat het lastig is de controle te verliezen, maar soms hebben dingen gewoon tijd nodig en lossen ze zich vanzelf op. Het enige wat jij kunt doen is proberen je hoofd koel te houden en door te gaan.

Niemand heeft er iets aan als je door een vol hoofd helemaal de bomen door het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn er meerdere manieren om je hoofd leeg te maken en meer rust te vinden.

1. Doe echt even niets

Wanneer is de laatste keer geweest dat je echt even helemaal niks hebt gedaan? Geen telefoon, geen muziek, geen televisie. Wedden dat dat al lang geleden is. We zijn met z’n allen constant bezig en daardoor staan we eigenlijk altijd aan. Hierdoor blijft ons hoofd vollopen met allerlei informatie die we niet altijd kunnen gebruiken.

Zet iedere dag een timer op je telefoon van een minuutje of vijf minuten waarin je even afstand doet van alles om je heen. Ga even lekker zitten, sluit je ogen en denk even aan helemaal niks.

2. Sporten

Sporten is goed voor je lichaam, maar het doet ook veel voor je mentale gezondheid. Na het sporten kun je je vaak beter concentreren op je werk, maar daarnaast kun je ook even je frustratie en woede kwijt tijdens het sporten. Zo kan je weer aan de slag met een frisse heldere blik.

3. Opruimen

Je hoofd wordt nog voller wanneer jouw werkplek vol ligt met rommeltjes. Zorg voor meer rust in je hoofd door je werkplek grondig op te ruimen. Gooi weg wat je niet meer nodig hebt en organiseer alles wat je wel nog gaat gebruiken. Zo kun je alles goed en snel terugvinden.

4. Lees fictie boeken

De echte wereld kan soms frusterend zijn en daar wil je graag af en toe uit ontsnappen. Een goede manier om dit te doen is door je te verdiepen in een fictie boek. Dat brengt je namelijk echt even naar een andere dimensie waar je niet aan je eigen problemen hoeft te denken.

5. Deel wat je dwars zit

Het is fijn om te delen met anderen wat je dwars zit. Denk hierbij aan vrienden, familie of collega’s. Praat met elkaar en lucht je hart, misschien kom je erachter dat zij wel met dezelfde soort frustraties zitten.

Niet comfortabel om je problemen te delen met anderen? Schrijf het dan op voor jezelf in een dagboek zodat je zo je gedachten kunt ordenen.

6. Maak een lijstje

Zit je hoofd vol en krijg je jouw gedachten maar niet op een rijtje? Maak een lijstje voordat je begint aan je dag. Dit zorgt ervoor dat je geordend aan het werk kan gaan. Bovendien voelt het fijn als je af en toe wat van het lijstje af kan strepen.

7. Even iets anders

Zit je hoofd vol met zorgen? Ga dan even iets anders doen. Je moet dan even je werk loslaten en wegstappen van de situatie. Dit geeft nieuwe inzichten en zorgt voor meer rust aan je hoofd. Ga buiten een rondje lopen, kijk een filmpje of aflevering van je favoriete serie. Alles om ervoor te zorgen dat je even weg bent van je frustraties.

Verder lezen? 6 mentale hacks om met stress te kunnen omgaan

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
7 easy tips voor een minder vol hoofd en meer rust
Sluiten