Tessa Ham
Tessa Ham Thuis 17 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

7 tips van MADE-stylisten voor een stijlvolle én productieve home office

Voor de meeste werkende Nederlanders is thuiswerken de nieuwe standaard geworden. Om klanten te helpen met het inrichten van hun ideale werkplek heeft interieurmerk MADE een nieuwe service gelanceerd. Vanaf deze week kunnen klanten persoonlijk stijladvies krijgen die volledig is afgestemd op hun thuiskantoor of werkplek – of dit een hoekje in de woonkamer is of een hele kamer.

Fijn voor de mensen die dol zijn op de spullen van MADE (en eerlijk is eerlijk: wie is dat nou niet?), maar niet goed weten hoe ze een werkplek kunnen creëeren die zowel fijn werken als is als een lust voor het oog.

Tegelijkertijd lanceert MADE ook een nieuwe collectie met thuiswerk essentials. Ter ere van de nieuwe collectie én service, delen twee MADE-stylisten alvast tips voor een stijlvolle én productieve home office.

1. Creëer een dedicated workspace en een non-workspace (ook in een klein huis)

Schilder niet de hele muur in één bepaalde kleur, maar geef het gedeelte bij jouw bureau een andere kleur, tipt MADE-stylist Lisa. “Op deze manier ontstaat er een scheiding tussen de ruimte waarin je werkt en de ruimte waarin je leeft.”

Andersom werkt natuurlijk ook: Lisa tipt ook om een non-workspace in je huis te creëeren. “Dit is een ruimte waar jouw werklaptop niet gewenst is. Een plek waar je echt even niet hoeft en mag werken”, zegt ze. “Dit zorgt onbewust voor rust.”

2. Toch werken aan de eettafel? Ruim alles op

“Niet iedereen heeft ruimte of budget voor een bureau”, merkt Lisa terecht op. “Dat is geen probleem: dan maken we van jouw eettafel een tijdelijke werkplek. Zorg in dit geval wel voor een verstelbare bureaustoel en een laptopstandaard om je werkhouding te verbeteren.”

MADE-expert Julia benadrukt hoe belangrijk het is om je werkspullen aan het einde van de dag op te bergen. “Ik raad aan om een kastje bij je tafel te zetten, zodat je alle losse dingen hierin kunt opbergen na je werkdag”, zegt ze. “Of in opbergkoffers”, voegt Lisa toe. “Dat ziet er ook nog eens hartstikke stijlvol uit.”

Opbergkoffers Made
Bron: MADE

Grote metalen koffers van MADE, 179.

3. Werk met het drie kleurenpalet

Lisa raadt aan om met een drie kleurenpalet te werken om rust te creëeren. Kies drie kleuren uit die terugkomen in je werkplek. “Een okergeel kleurtje op de muur? Plaats een okergele bureaulamp op jouw bureau om zo de kleuren terug te laten komen in je werkplek. Dat zorgt niet alleen voor rust, maar maakt van alle losse elementen toch een mooi geheel.”

Zo geef je je home office een boho make-over

4. Planten, planten en nog meer planten

Je werkplek hoeft niet statisch te zijn, zegt Julia. Planten zijn ideaal om een levendige werkplek te creëeren. “Planten zijn voor mij een must! Ze brengen een gezellige sfeer en zorgen voor een goede zuurstoftoevoer.”

“Niet alle planten, maar bepaalde planten zorgen voor een gezond zuurstofgehalte binnenhuis”, zegt ook Lisa. “Dat is belangrijk, want we zitten zoveel binnen.” Geen plek in huis voor een urban jungle? “Hangplanten heb je tegenwoordig in alle soorten en maten en dit neemt geen ruimte in beslag”, zegt Lisa. “Een win-win.”

Plantenpotten Made
Bron: MADE

Set van twee plantenpotten, MADE, 89.

Bloemen zijn ook een optie, voegt Julia nog toe. “Vers of gedroogd, dat maakt niet uit. Onbewust zorgen die ook voor minder stress.”

5. Maak je home office een plek waar je heel graag komt

“Een werkplek moet je inspireren en niet demotiveren”, vindt Lisa. “Ga naar een leuke print website en bestel drie prints die je inspireren of motiveren.” Ook Julia vindt dat je home office een plek moet zijn waar je graag komt. “Zorg dat je werkplek echt helemaal jouw stijl is. Doe je dat niet? Dan ga je met tegenzin naar je werkplek.”

6. Creëer huiselijkheid op je werkplek

Eén van de grootste voordelen aan thuiswerken? Je hebt zelf de regie over je werkplek. Dus doei tl-licht en onpersoonlijke werkplek en hallo huiselijkheid. Dit doe je door dezelfde materialen, kleuren en soort producten te gebruiken als je in de rest van je interieur gebruikt, raden de MADE-stylisten aan.

Zelf houdt Julia van kalme kleuren, omdat die niet alleen je werkplek rustig houden, maar ook je hoofd. “Gebruik glas, hout en marmer voor een warme en natuurlijke werkplek.”

7. Geef je home office een refresh met een klein budget

Een andere kleur op de muur kan al wonderen doen, volgens Julia. “Als je dan ook nog je bureau omdraait, zorgt dit meteen voor een andere sfeer. De beste tip als je hier de ruimte voor hebt: gooi alles om. Zet je spullen eens anders neer. Hierdoor krijgt de ruimte direct een heel andere look.”

Gebruik deze kleuren nóóit in je home office, zegt een expert

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
7 tips van MADE-stylisten voor een stijlvolle én productieve home office
Sluiten