Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 26 nov 2019

5 zelfhulp en management boeken die je wil vragen voor Sinterklaas of kerst

Vroeger omcirkelde je vrolijk het hele speelgoedboek, maar tegenwoordig is het wat lastiger om leuke cadeaus te bedenken die je kunt vragen voor Sinterklaas of kerst. Om je een handje te helpen verzamelden we daarom 5 zelfhulp en management boeken die eigenlijk niet in je boekenkast kunnen ontbreken.

In tegenstelling tot fictie boeken die je vaak na één keer lezen wel hebt gezien, sla je deze inspirerende boeken nog vaak open om een waardevolle les uit te trekken. Daarom zijn deze zelfhulp en management boeken volgens ons hét ideale Sinterklaas of kerstcadeau!

Marie Forleo – Alles is uitvogelbaar

De naam Marie Forleo zal veel mensen bekend in de oren klinken. De vrouw is door niemand minder dan Oprah benoemd als opinieleider voor de volgende generatie en haar bedrijf door Inc. als één van de 500 snelstgroeiende bedrijven. Kortom: Marie Forleo weet waar ze het over heeft. Bovendien weet Forleo als geen ander hoe ze je moet motiveren.

Dat deed ze eerder al met haar podcast en andere online content, maar nu ook met een fysiek boek. In het boek geeft ze je de moed om je dromen waar te maken. Door middel van wijze inzichten en opdrachten die je zelf moet doen, leer je afscheid te nemen van je eigen belemmerende overtuigingen. Waarna je erachter komt dat alles uitvogelbaar is!

Brené Brown – Durf te leiden

Grote kans dat ook Brené Brown je niet onbekend is. Haar TED Talk over de kracht van kwetsbaarheid is inmiddels meer dan 40 miljoen keer bekeken. Haar boek met dezelfde naam staat bij veel mensen in de boekenkast. Dit jaar bracht Brown haar nieuwste boek ‘Durf te leiden’ uit. Net als vaak zijn moed en kwetsbaarheid begrippen die vaak voorkomen. “Kwetsbaarheid is de moed hebben om je te laten zien als je de uitkomst niet onder controle hebt.”

Volgens Brené Brown is deze moed dé belangrijkste eigenschap voor leiders. Dit is niet aangeboren, maar kun je leren. Net als haar andere boeken leest Durf te leiden makkelijk weg. Het is toegankelijk en persoonlijk mét hele waardevolle inzichten.

Simon Sinek – Start with Why

Heeft de Sint of Kerstman bij jou thuis een minder groot budget? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een wat ouder boek, die net zo goed superrelevant voor je kan zijn. Neem het boek Start with Why bijvoorbeeld, die in 2011 verscheen, maar nog steeds het best verkochte managementboek van 2019 was.

Wat hebben de meest succesvolle mensen ter wereld met elkaar gemeen? Zij stelden eerst de ‘waarom’-vraag. In Start with Why leert Simon Sinek je hoe jij ook zo succesvol kunt worden.

Lianne Keemink – Je moet (bijna) niks

Bij WorkJuice geven we praktische tips om het beste uit jezelf te halen, maar geloven we ook dat dit kan betekenen dat je juist een stapje terug doet. Er is niets mis met ambitieus zijn, als je er maar niet aan onderdoor gaat. Daarom kan een boek als deze niet in dit zelfhulp en management boeken lijstje ontbreken.

Want niemand heeft minder zelfhulpboeken door geploeterd dan Lianne Keemink (oftewel: The Self Help Hipster). Naast haar persoonlijke verhaal vertelt Lianne in Je moet (bijna) niks de lessen die deze zelfhulpqueen geleerd heeft. En dat allemaal op een heerlijke humoristische no-nonsense manier die we geweldig vinden.

Ben Tiggelaar – De Ladder

Veranderen is moeilijk. Vraag dat maar aan onze goede voornemens van vorige januari. We hebben allemaal wel veranderingen die we zouden willen doorvoeren: georganiseerder zijn, meer inspirerend leidinggeven en gezonder leven zijn maar een paar voorbeelden.

In De Ladder beschrijft Ben Tiggelaar een simpel model die je helpt doelen te stellen die je wél waarmaakt. Oftewel: hoe je die positieve veranderingen wel door kan maken. Laat dat nieuwe jaar met bijbehorende goede voornemens maar komen!

Nog meer boekentips

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
5 zelfhulp en management boeken die je wil vragen voor Sinterklaas of kerst
Sluiten