Je drie maanden volledig op je passieproject storten, Noor van Tiny Temple doet het (en zo doe jij het ook)

Noor studeerde Geneeskunde, werkt in de preventieve zorg en runt daarnaast een bedrijf genaamd Tiny Temple, waar ze haar passie voor mode en thrift shopping in kwijt kan. Want naast mensen helpen, is ze ook gewoon gek op mode. Na het zien van de serie Girlboss op Netflix werd de ondernemer in haar aangewakkerd: “Ik dacht: dit is wat ik kan, dit ben ik.” Vervolgens nam ze drie maanden onbetaald verlof om van haar blog een onderneming in styling en coaching te starten.

Oké, zo simpel als dit klinkt, is het misschien niet allemaal verlopen. Want je gevoel achterna gaan, is niet iets wat iedereen dagelijks doet. Of überhaupt makkelijk kan. Toch heeft Noor hier wel voor gekozen en werkt ze nu volop aan haar passieproject Tiny Temple, een coaching en styling bedrijf om je eigen stijl te ontdekken.

En daarom sprak ik met haar. Want je hart volgen en je passie combineren met dat waar je goed in bent én daar vol voor gaan, daar kan ik – en vast en zeker nog meer ambitieuze vrouwen – wat van leren.

Kickstart je bedrijf

Drie maanden onbetaald verlof nemen van haar baan in de zorg om zich volledig op haar passieproject rondom duurzame mode te storten. Dit is voor Noor dé manier om haar bedrijf een kickstart te geven. Hoe doet ze dat allemaal?

Hi Noor, je werkt in de zorg, maar begint nu een bedrijf waarin je mensen adviseert over een eigen, persoonlijke stijl vanuit hun eigen kledingkast. Hoe zit dat?

“Ik ben Geneeskunde gaan studeren, omdat ik die vakken op de middelbare school leuk vond. Daarnaast wilde ik graag mensen helpen. Dat is een standaard antwoord op deze vraag voor mensen die Geneeskunde studeren, maar dat was wel belangrijk. Dat je iets kan toevoegen aan iemands leven.

Daarbij ben ik altijd al druk bezig geweest met mode. Ik hield ervan om te kijken naar modeshows en modellen. Ik bekeek in winkels alle kleding in de rekken en liet alles door m’n handen gaan. Niet eens om het te kopen, maar gewoon echt om te kijken wat er hangt. Ik denk dat ik hier van nature een soort passie voor heb, want ik weet niet precies waar het vandaan komt.

Ook laat ik me altijd al inspireren door wat anderen aan hebben, wat ze daarmee uitstralen en wat voor types dat zijn. Ik hou bijvoorbeeld erg van expressieve mensen, dat intrigeert me.”

Wanneer kwam het idee om van je passie een business te maken?

“Dat kwam in het laatste jaar van m’n studie. Toen ik m’n laatste co-schap deed en ik proefde van het werk na het afstuderen. Het was hard werken en ook na het werk moest je veel doen, jezelf inlezen, meer leren, presentaties geven. Je bent zo 70 uur met geneeskunde bezig en ik merkte dat daar mijn passie niet zat.

Ik ben toen op het idee van Tiny Temple gekomen door de serie Girlboss op Netflix. Zij kocht tweedehands kleding in en begon een online bedrijf om dit te verkopen.

“Toen ik haar dat zag doen, dacht ik: ‘dit is wat ik kan, dit ben ik en hier moet ik iets mee doen’.”

Ik zat al in het thrift shop-hoekje en zo is Tiny Temple begonnen als blog. Ik wilde mensen inspireren hoe leuk het is, dat het helemaal niet moeilijk is om leuke items te vinden in een tweedehands winkel en laten zien hoe een item vanaf het haakje om je lijf kan zitten.

Ik kwam erachter dat ik graag kleding voor mensen uitzoek, maar ook dat er in iemands kledingkast veel meer opties zitten dan men denkt. Het heeft even geduurd voordat alle puzzelstukjes op z’n plek vielen, maar Tiny Temple is een combinatie van wie ik ben en wat ik leuk vind om te doen.”

Hoe combineerde je het runnen van je blog met je huidige baan?

“Ik ben een baan in de gezondheidszorg gaan zoeken waar ik vier dagen kon werken, zodat ik me één dag volledig op Tiny Temple kon focussen. Later werd dit drie om twee en nu heb ik drie maanden onbetaald verlof.

Ik houd enorm van het contact met patiënten in mijn werk in de preventieve zorg. De gesprekken die ik voer zijn heel waardevol en leerzaam. En dat kan ik nu met Tiny Temple goed gebruiken om naar de mens achter de kleding te kunnen kijken.”

Waarom heb je voor 3 maanden onbetaald verlof gekozen?

“Ik merkte dat ik veel dingen uitstelde, omdat ik toch met twee werkzaamheden tegelijkertijd zat. Soms komen er kansen voorbij, maar is het moment voorbij, omdat je er geen tijd voor hebt. Dat vond ik zo zonde en ik dacht: dit moet anders.

Ik heb toen besloten om drie maanden onbetaald verlof te nemen en hier ook naartoe gewerkt. Ik heb mezelf helemaal voorbereid op wat ik in deze drie maanden wil doen en me klaargestoomd om in het diepe te duiken.”

Hoe bevalt het verlof nu?

“Het is geweldig! Ik voel me zoveel vrijer, wat ik ook ben natuurlijk. Het is zo leuk om aan je passieproject te werken. Alles wat ik doe in het dagelijks leven geeft me inspiratie voor Tiny Temple en dat kan ik nu meteen aangrijpen.

Daarnaast is het ook fijn dat ik niet steeds van persoon hoef te wisselen. Ik was continu aan het switchen tussen twee banen met verschillende manieren van werken en denken. En soms heb je ook gewoon je dag niet, maar omdat ik zo weinig dagen aan Tiny Temple werkte, had ik geen ruimte voor een off-day. Ik moest nú knallen.”

“Dat werkt averechts, want vaak krijg je weer inspiratie als je juist even niks doet.”

Vind je het spannend?

“Ja en nee. Ik had me goed voorbereid, dus ik was klaar om de stap te nemen. Ik volg m’n gevoel en vertrouw erop dat wat er gebeurt, gebeurt met een reden. Tegelijkertijd heb ik ook het gevoel dat ik in deze drie maanden mezelf moet bewijzen en een conclusie moet trekken over waar ik dan sta. Je weet niet wat je voor elkaar gaat krijgen, en dat is spannend.”

Wat hoop je met Tiny Temple te bereiken?

“Ten eerste hoop ik voor mezelf dat ik mijn onderneming verder kan laten groeien. Ik vind het zo leuk en wil hier graag mijn energie in blijven stoppen.

Ten tweede wil ik mensen helpen om met hun kleding zichzelf te laten zien en zich daardoor lekkerder te voelen. Vaak komen mensen naar me toe met de vraag ‘wat zou je mij aanraden?’ Maar ik heb hier een meer holistische kijk op. Ik wil weten wie jij bent en waar jij heen wilt, en dan kan ik je helpen. Je weet vaak zelf heel goed wat je mooi en lelijk vindt, maar daarin is het fijn om iemand te hebben die je de grenzen laat opzoeken en je iets anders laat proberen om je kijk te veranderen.”

Wat is jouw ultieme tip voor anderen om de stap te nemen?

“De eerste stap is gewoon doen, gaan, en je ziet het wel. Maar doe het wel verstandig. Zorg dat je een financieel vangnet hebt. Ik werkte eerste vier dagen, toen drie en nu heb ik dus drie maanden vrij. Op zwart zaad zitten is simpelweg niet goed voor je creativiteit.”

Benieuwd wat Noor allemaal in petto heeft en hoe zij jou kan helpen bij jouw kledingkast? Van 13 t/m 17 mei host ze de Instagram-cursus ‘Draag je eigen stijl’, waarin je in vijf dagen je eigen stijl ontdekt en leert meer naar je persoonlijkheid te dragen.

Meer leuke interviews

Reageer op artikel:
Je drie maanden volledig op je passieproject storten, Noor van Tiny Temple doet het (en zo doe jij het ook)
Sluiten