Tessa Ham
Tessa Ham Werkplekken 12 aug 2020

Dit wil je: 3 verschillende tiny offices voor in je achtertuin waar je ongestoord kunt werken

Nu zowel werknemers als werkgevers het remote en thuiswerken meer omarmen, gaan we steeds meer op zoek naar blijvende oplossingen om ongestoord te werken. De nieuwste trend: een tiny office in je achtertuin, geïnspireerd door alle tiny houses tegenwoordig. Al meerdere ontwerpbureaus ontwierpen van deze mooie en bijzondere werkkamers voor je tuin.

Dit zijn onze drie favorieten.

De Workstation van Hello Wood

Het Hongaarse bedrijf Hello Wood bedacht een kleine cabine genaamd de Workstation als creatieve oplossing om ergens de deur achter je dicht te kunnen trekken om ongestoord te werken. De Workstation is 8 vierkante meter en kost je maar liefst 24.000 euro. Maar goed, dan heb je ook wat.

Met z’n 15 zijden lijkt de cabin namelijk zo uit een sprookje te zijn getrokken. Volgens Hello Wood zelf brengt het de illustraties uit onze favoriete kinderboeken tot leven. Wij zien onszelf er zo zitten werken.

De 3D-geprinte cabin wordt kant-en-klaar bij je op de stoep geleverd, dus voor die 24.000 euro hoef je geen Ikea praktijken te verwachten. Overigens kun je het nog veel duurder maken, want er zijn nog tal van opties mogelijk om je Workstation helemaal naar jouw smaak te krijgen. Wat dacht je van een gezellig terras, een verwarming, airconditioning of sfeerverlichting?

studypod van Livit
Bron: Livit

Studypod van Livit

Een stukje kleiner en daardoor ook een stuk goedkoper is de Studypod van het Noorse ontwerpbureau Livit. De Studypod is maar 3,5 vierkante meter en past daardoor misschien een stuk beter in je achtertuin. Bovendien is er ruimte voor een bureau en that’s it. Dat is nog eens ongestoord werken zonder afleidingen!

Doordat de voorwand volledig van glas is, heb je bovendien ook niet het gevoel alsof je opgesloten zit in een hokje. Voor de Noren zelf is deze tiny office natuurlijk helemaal perfect. Zie je het al voor je, werken met uitzicht op de schitterende fjorden en bergen? Door het getinte glas blijft het zonlicht buiten en zit je niet constant te knijpen met je ogen.

studypod (tiny office) van Livit
Bron: Livit

De Studypod komt inclusief bureau en stoel, maar kopers kunnen ook voor andere opties kiezen. Zo past er perfect een kingsize bed in en kan hij ook als extra slaapkamer gebruikt worden. Volgens Livit kan de moderne cabin ook gebruikt worden als mini-yogastudio.

Nog meer dromen: Een tuinhuisje als home office

zen work pod (tiny office) van Autonomous
Bron: Autonomous

Zen Work Pod van Autonomous

Waar de eerste twee alleen nog in Europa werden verkocht, is deze tiny office helaas alleen te koop in de Verenigde Staten. Maar dromen over deze Zen Work Pod van Autonomous kan natuurlijk altijd.

De cabin is gemaakt van eiken en notenhout, aluminium en gehard glas. Met z’n 6,3 vierkante meter valt hij precies tussen de andere twee in. Het zorgt ervoor dat je plaats hebt voor een bureau, stoel en stijlvolle boekenkast.

Bron: Autonomous

Doordat de Zen Work Pod maar liefst 3 meter hoog is en uit heel veel glas bestaat, heb je ook hier weer niet het gevoel alsof je in een klein hokje zit. Voor de Amerikanen is de tiny office vanaf eind augustus als pre-order te bestellen. Om je een idee te geven van de prijs: de eerste tien kopers leggen 4.560 euro neer voor de Zen Work Pod, daarna schiet de prijs flink omhoog naar 12.667 euro.

Kortom: als jij ook droomt van zo’n tiny office in de tuin, zal je flink moeten sparen!

Meer inspiratie voor een fijne home office?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Dit wil je: 3 verschillende tiny offices voor in je achtertuin waar je ongestoord kunt werken
Sluiten