5 manieren om met TikTok als ondernemer meer klanten te krijgen

De TikTok hype zal niemand zijn ontgaan want momenteel is het overal te vinden. Voor wie nog niet bekend is met dit sociale media fenomeen: op TikTok worden korte (vaak grappige) video’s geplaatst met allerlei soorten onderwerpen. Maar: TikTok voor ondernemers is ook een ding. Dit platform is een prima manier om meer klanten te krijgen, zeker onder een jonge doelgroep.

Om meer klanten te krijgen via TikTok is een ding heel belangrijk: zorgen dat je opvalt tussen alle duizenden video’s die iedere dag worden geplaatst. Daar zijn een aantal verschillende manieren voor.

Tiktok voor ondernemers

1. Iedere dag posten

Dit is vooral erg belangrijk wanneer je net nieuw bent op TikTok. Het loont namelijk om veel video’s te plaatsen en consistent te zijn. Plaats dus iedere dag een nieuwe video en rond dezelfde tijd. Dit zal zeker in het begin van je tijd op TikTok het aantal volgers verhogen.

> Lees ook: Beginnen met ondernemen? Deze 6 eigenschappen leiden tot succes

2. Luchtige inhoud

TikTok is een sociaal platform waar gebruikers vooral veel kijken naar grappige leuke video’s. Houd de inhoud van je video’s luchtig. Je mag best bruikbare informatie delen over je bedrijf, maar verpak het in iets leuks zodat het aantrekkelijk is om te kijken.

Maak je video’s ook niet te lang. Wordt het niet snel genoeg duidelijk waar je video over gaat of duurt je video langer dan twee minuten? Dan loop je het risico dat kijkers snel verder gaan naar de volgende video.

3. Laat jezelf zien

Gebruikers van TikTok hebben graag een verbinding met de persoon die de video’s maakt. Dat is wel duidelijk aan de vele TikTok-sterren die miljoenen volgers hebben op al hun sociale media. Laat dus je eigen gezicht zien of een andere gezicht binnen je bedrijf. Laat weten wie de mensen achter je bedrijf zijn. Hierdoor val je meer op.

4. Blijf een lange tijd relevant

Maak video’s die een langere tijd relevant en leuk blijven voor mensen om te zien. Als je alleen meedoet met kortstondige trends, zal de aandacht van gebruikers snel verdwijnen. Ga voor iets wat mensen altijd willen blijven kijken.

5. Trending

Het belangrijkste op TikTok is dat je verschijnt op de ‘for you’ startpagina. Hier verschijnen video’s die voor mensen zijn geselecteerd aan de hand van wat ze eerder leuk vonden. Dit zijn niet alleen mensen die zij al volgen.

Je video komt hier sneller wanneer de filmkwaliteit van je video’s hoog is, je trendy muziek gebruikt, zorgt voor interactie met andere gebruikers van TikTok en relevante hashtags bij je video’s gebruikt.

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
5 manieren om met TikTok als ondernemer meer klanten te krijgen
Sluiten