Waarom TikTok ideaal is om geweldige Instagram Stories te maken

Je hebt vást al gehoord over de hype die TikTok heet. Deze immens populaire app is niet alleen een hot topic onder jongeren, maar kan ook voor jóúw bedrijf worden ingezet. De video editor van deze app is namelijk ideaal om Instagram Stories mee te maken.

Nog nooit gehoord van TikTok? We moeten eerlijk toegeven: wij zijn ook nog redelijk nieuw in het TikTok-wereldje. Na het downloaden van de app raakten we verzeild in een wereld vol hilarische filmpjes – en voor je het weet ben je een uur verder. Of een hele avond. True story. Oeps. Het is dan ook geen verrassing dat TikTok op dit moment meer dan 500 miljoen (!) actieve gebruikers heeft.

Nog niet bekend met TikTok?

Wat je vooral voor video content in de app terug gaat vinden? Ongemakkelijke video’s van fails, mensen die proberen te dansen (en dat dan vooral niet kunnen), mensen die playbacken en mensen die challanges doen. Filmpjes waar je, als je niet onder Generation Z valt, waarschijnlijk niet veel van snapt. De video’s kunnen binnen enkele uren viral gaan, maar zijn door de grote hoeveelheid uploads daarna ook weer snel verdwenen.

Maar dat maakt niet uit – we willen het juist over TikTok hebben omdat de video editor van de app amazing is.

Zo gebruik je de video editor van TikTok

In de TikTok video editor kan je zelf video’s van 15 seconden opnemen. Door deze lengte zijn de video’s eigenlijk al perfect voor Instagram Stories. Het is ook mogelijk om een langere video (maximaal 1 minuut) op te nemen, om deze vervolgens zo te knippen en plakken dat het een mooie video wordt.

Tevreden met de beelden? Daarna kan je je TikTok video met de volgende feautures bewerken:

Snelheid

Allereerst kan je de snelheid van de video aanpassen. Dit kan zowel voor de hele video, als voor gedeeltes van de video.

Een touch up

Geen zin om je make-up te doen, maar wel een TikTok video opnemen? No problemo, TikTok heeft een speciale beauty tool met een AR filter waardoor alle onzuiverheden van je huid als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Filters

Waar we écht blij van worden, zijn alle filters in de app. Je kunt je video namelijk nog mooier maken met een aantal hele toffe filters. Swipe naar links om een preview van je video met filter te zien.

Moeite met kiezen tussen de verschillende filters? TikTok heeft de filters per categorie neergezet. Zo kan je kiezen uit een staande video (voor portretten), een liggende video (bijvoorbeeld landschappen), food filters (onze favoriet, uiteraard) en filters met een bepaalde vibe.

Geluiden

Bovenaan het opnamescherm zie je nog de optie om liedjes of geluiden toe te voegen aan je filmpje.

Effecten

Je kunt je video nóg toffer maken door verschillende effecten over de video heen te gooien. Je kunt talloze verschillende effecten achter elkaar zetten, maar vooralsnog is het ons niet gelukt om meerdere effecten over elkaar heen te krijgen. Wordt vervolgd.

Jouw TikTok video opslaan en voor Instagram Stories gebruiken

Helemaal tevreden met je edit? Om hem op te slaan, moet je de video eerst plaatsen. Dit kan op een openbaar profiel, maar als je dat liever niet wilt kan je de video ook op privé zetten. Zorg ervoor dat ‘opslaan in filmrol’ wél aanstaat, en je krijgt de video automatisch op je telefoon. Vanuit hier kan je de video posten op Instagram Stories.

Toch liever alleen bij Instagram blijven?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Waarom TikTok ideaal is om geweldige Instagram Stories te maken
Sluiten