Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 4 aug 2020

5 tips voor extraverten die het thuiswerken maar eenzaam vinden

Thuiswerken en remote werken wordt vaak gezien als de ultieme fantasie van introverten. De stilte en het alleen zijn (als je geen lawaaierige huisgenoten hebt dan) is hemels voor de introvert. Maar hoe zit het dan met extraverten? Iemand die extravert is kan juist het best werken mét anderen en gedijt bij een energieke en dynamische werkvloer.

Heb jij als extravert ook moeite met het thuiswerken? 5 tips om deze situatie te ‘overleven’.

Begin je dag met een koffie-video call

Iemand die extravert is, krijgt energie van gesprekken en interacties met anderen, of dat nou een brainstorm met collega’s is of even kletsen bij het koffiezetapparaat. Video calls mogen dan niet zo geweldig zijn als the real thing, het zorgt er toch voor dat je goed contact met je collega’s onderhoudt. Als je de koffie’s met collega’s aan het begin van de dag plant, start je je dag meteen sociaal. Bovendien heb je een reden om op tijd je bed uit te komen en je een beetje toonbaar te maken tijdens het thuiswerken.

Plan virtuele co-working sessies in

Je kunt ook nog een stapje verder gaan en zelfs een virtuele co-working sessie inplannen met je favoriete collega. Hierbij zetten jullie gewoon je camera en microfoon aan en gaan jullie allebei zelf aan de slag.

Houd (virutele) teamuitjes

Juist nu is het belangrijk om contact met je collega’s te onderhouden. Stel bijvoorbeeld eens voor om een online vrijmibo of lunch in te plannen, waar jullie het even niet over werk hebben. Ook is er tegenwoordig sowieso een pubquiz online te vinden (of maak er zelf één!). Of wat dacht je van een online escape room of bingo? De opties zijn eindeloos.

Lees ook: Mis je jouw collega’s? 6 dingen om de team spirit levend te houden

Vind je motivatie terug

Merk je dat je minder gemotiveerd bent tijdens het thuiswerken? Je storten op een nieuw project kan ervoor zorgen dat je meer gestimuleerd wordt om aan de slag te gaan. Ook kan het soms helpen om in je de vaak meer levendige woonkamer te werken in plaats van een kamer waar de deur achter je dicht kan.

Kantoorgeluiden

Een Duits mediabedrijf genaamd Kids Creative Agency heeft iets briljants bedacht voor extraverten die moeten thuiswerken: de website imisstheoffice.eu. Je kunt dit het beste vergelijken met een white noise generator. Alleen hoor je hier geen geluid waarvan het frequentiespectrum constant is, maar de bekende geluiden van kantoor. Net alsof je weer op kantoor bent!

Lees ook: Met deze tools haal je de kantoortuin bij je in huis

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
5 tips voor extraverten die het thuiswerken maar eenzaam vinden
Sluiten